Voiculescu îi va sprijini pe păgubiţii Dacia-BRD

| 27 noi, 2013

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, susţine că îi va sprijini pe românii care şi-au transferat la BRD conturile de la CEC deschise înainte de '90 pentru achiziţionarea unei Dacii şi care nu au fost încă despăgubiţi.

'Se împlinesc în curând cinci ani de când peste 37.000 de români au reuşit, după o aşteptare de aproape două decenii, să-şi recupereze banii care le aparţineau de drept. Bani pe care, altfel, birocraţia indolentă i-ar fi făcut pierduţi. Este vorba despre acei români care au depus bani la instituţia numită CEC şi care nu au primit înapoi nici sumele, nici autoturismele. În urma unei propuneri legislative iniţiate în primul meu mandat de senator (concretizată prin Legea nr. 146/2007), fiecare dintre cei peste 37.000 de persoane a primit aproximativ 20.000 de lei - echivalentul sumei existente în conturile active indexate cu indicii preţurilor de consum', scrie Voiculescu, pe blogul său.

El subliniază că românii care, însă, în perioada 1990-1992 şi-au transferat depozitele de la CEC la BRD, sunt şi acum discriminaţi, mulţi dintre ei aflându-se 'în pragul unei bătrâneţi nu lipsite de griji'.

Voiculescu atrage atenţia că peste 2.000 de români aşteaptă să-şi primească banii înapoi şi să beneficieze de acelaşi regim de care s-au bucurat şi celelalte 37.000 de persoane.

'În fond, statul român le-a folosit în egală măsură banii. (...) De aceea, în continuarea a ceea ce am iniţiat în 2008, voi asigura un avocat care va sprijini gratuit toate persoanele care nu şi-au recuperat încă banii depuşi la CEC şi transferaţi la BRD. Este corect ca ei să beneficieze de acelaşi regim compensatoriu prevăzut de Legea 146/2007', afirmă Voiculescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 2013
Raul
dacia si pagubitii
Felicitari d-lui Voiculescu pt. ajutorul care ni-l da de sarbatori.
29 noi, 2013
campeanu
vreau sa-mi recuperez si eu economiile de pe programul dacia
Ma bucur sa vad doar comentarii pentru cei pagubiti in ultimii 23 de ani .Daca ar mai fi inca cu 2 ooo inmultite aceste comentarii sincere tot nu am reprezenta decat realitatea dintr-o tara epuizata de orice fel de resurse ale luptei pentru pastrarea DEMNITATII . Sfintii acestei tari nu cred ca ne vor mai recunoaste in scurt timp .SA SE SENSIBILIZEZE FIECARE LA MESAJUL DOMNULUI VOICULESCU ,PENTRU CA PRINTRE ALTELE ACESTA ESTE SI UN M E S A J .
02 dec, 2013
codrin
initiativa
lui voiculescu ar trebui sa le dea de gandit si altor politicieni
28 noi, 2013
Sabin
O actiune fara precedent, pana acum nici un politician nu a facut nimic doar promisiuni si promisiuni.
28 noi, 2013
maria preda
.
Inca un exemplu pentru cei care inca mai cred ca Voiculescu nu face nimic pentru romani.
28 noi, 2013
Alex
.
Sunt curios cati romani ar face acest bine pe care voiculescu il face oamenilor in cauza. Il felicit pentru aceasta performanta, aceea de a fi om inainte de toate!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ