Dan Voiculescu îşi face centrală fotovoltaică. Cu cât îl subvenţionează consumatorii români

| 23 ian, 2014

GRIVCO va construi, în judeţul Constanţa, o centrală electrică fotovoltaică de 3,75 milioane de euro. În fiecare an va încasa, de la consumatorii români, inclusiv populaţia, circa 360.000 de euro subvenţie pentru funcţionarea centralei, informează ECONOMICA.net.

Acestei sume i se adaugă banii pe care îi va primi pentru energia vândută, astfel încât amortizarea investiţiei se face în 7 ani.

Grupul Industrial Voiculescu(GRIVCO), compania omului de afaceri Dan Voiculescu, a primit, de la ANRE, autorizaţia de înfiinţare a unei centrale electrice fotovoltaice de 2,5 MW în judeţul Constanţa. Denumită CEF Perişoru, centrala va fi amplasată în extravilanul localităţii Limanu, din judeţ.

„Am hotărât să devenim şi noi producători de energie, din moment ce suntem în acest domeniu (unul dintre principalele domenii de activitate pentru compania lui Dan Voiculescu fiind comerţul cu energie n.r.) de la începuturi. Este primul nostru proiect d eacest tip, poate vor mai urma şi altele. Vom vedea cât suntem de rentabili, piaţa nu arată prea bine”, a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Mihai Lazăr, director Grivco.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 ian, 2014
PEDAGOGUL
Proiectul lui Voiculescu in legatura cu centrala fotovoltaica cred ca este unul benefic si util pentru Romania.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ