UPDATE Apelul în dosarul privatizării ICA, amânat. Dan Voiculescu nu a venit la Curtea de Apel

| 07 mar, 2014

Curtea de Apel București va judeca vineri primul termen al apelului declarat în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

UPDATE Procesul în care preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a contestat condamnarea de la cinci ani de închisoare, a început cu o amânare. Liderul conservator a fost singurul acuzat care nu s-a prezentat la termenul de astăzi, informează digi24.ro.

Tribunalul București a decis pe 26 septembrie 2013 condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare și interzicerea mai multor drepturi civile pe o perioadă de trei ani, după executarea pedepsei.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantiș, fost ministru al Telecomunicațiilor și angajat al ICA, Jean Cătălin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Săvulescu și Flavius Pop au fost condamnați la câte șase ani de închisoare cu executare.

Alți inculpați din dosar, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene și Alexandru Petre, au primit câte cinci ani de închisoare.

Instanța l-a obligat pe Dan Voiculescu să plătească aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentând contravaloarea a peste 18 milioane de acțiuni de la ICA donate fiicei sale, Camelia Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu și ceilalți inculpați au fost obligați să plătească în solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Judecătorii au menținut sechestru asigurător pus de procurori pe bunurile și conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casă din București evaluată la 250.000 euro și un cont deschis la BRD, în care se află peste 15 milioane lei.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC "Bioprod" SA București.

Procurorii anticorupție au reținut în sarcina acestuia infracțiunile de folosire de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid a influenței și autorității date de această calitate în scopul de a obține, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum și de spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC "Benefica" SA București (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracțiunea de stabilire, cu intenție, a unei valori diminuate față de valoarea comercială reală a bunurilor aparținând agenților economici la care statul este acționar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general și membru al AGA și, ulterior, al CA al ICA SA București, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Tag-uri: Dan Voiculescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 mar, 2014
Liviu
!!!
Acest dosar este o marsavie politica din partea Cotroceniului, Basescu este extrem de iritat ca nu a putut sa îl facă pe Voiculescu sa ii dea trustul Intact pe mana.
09 mar, 2014
Mihu
...
Ma intreb oare pana unde va merge acest abuz pe fata??? Poate ca magistratii vor continua la fel atata timp cat Basescu va fi presedinte, dupa cred ca se vor inmuia ca nu vor mai avea sustinere prezidentiala.
08 mar, 2014
kiaburu
aberant!
cum sa acuzi pe cineva de telepatie? alo, domnul basescu! alte scuze nu gaseati pentru a-l condamna pe voiculescu? atat de penibil....
08 mar, 2014
pixel
justitia e corupta
mai bine ca s-a dat un nou termen. poate pana atunci va iesi justitia de sunt controlul cotroceniului si va demasca toata aceasta joaca politica de-a fabricatul dosarelor mincinoase
08 mar, 2014
PEDAGOGUL
lipsa probe in dosarul ICA
Verdictul este unul singur – Voiculescu este nevinovat. Acuzatiile care i se aduc sunt neintemeiate si nefondate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ