Nicolae Robu (PNL): Aş interzice alianţele politice

| 14 feb, 2014

Preşedintele liberalilor timişeni, Nicolae Robu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că ar interzice alianţele politice. El a explicat că nu vede nicio raţiune să existe partide care nu reuşesc să adune nici 2%, făcând aluzie la aliaţii PSD din cadrul noii USD.

'Dacă ar fi după mine, aş interzice prin lege alianţele, ar fi mult mai sănătos pentru mediul politic ca fiecare partid să ajungă din când în când, în momentele electorale, la 'cântar', să vedem ce reprezintă, pe cine are în spate şi apoi, sigur că poţi face alianţe ştiind cu cine te aliezi şi ce legitimitate îşi are partenerul', a spus Robu. 

Liderul liberalilor timişeni a criticat atitudinea lui Dan Voiculescu faţă de PC şi de aliaţii din USL, pe care l-a acuzat că 'nu-şi asumă funcţia de preşedinte al partidului', dar că 'ghidează păpuşi' din spatele cortinei politice. 

'PC, ce legitimitate are? Legitimitatea dată de Dan Voiculescu? Mă deranjează să văd situaţii în care un personaj - acum vorbim de Dan Voiculescu, dar poate fi oricine - nu are o funcţie asumată la vedere, ci stă în spate, pentru că se crede dincolo de orice, şi ghidează nişte păpuşi. Nu este în regulă. O astfel de abordare nu cred că este sănătoasă într-o democraţie. Trebuie să fie foarte clar: eşti preşedinte de partid, atunci vino la vedere, asumă-ţi funcţia şi exercită-ţi-o în acord cu statutul partidului şi legile ţării. Altfel, ajung personaje care parcă sunt deasupra legilor pentru că au ajuns să aibă averi mari, care nu-şi asumă funcţii, să decidă ce se întâmplă în politică. Nu putem vorbi de un climat sănătos', a detaliat Robu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 feb, 2014
gigi
Bai prostule ,ce cauti tu in politica daca ataci fundamente ale democratiei ,dreptul la libera asociere,mai bine vezi cum au ajuns casele de patrimoniu la unii care nu muncesc cu carte de munca dar pun mina pe spitale si case in centru.Chiar crezi ca te pricepi la politica daca esti primar .Cum ai ajuns ,nu cumva pe liste USL ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ