Pricopie: Educaţia va primi în 2014 cel mai mare buget din ultimii ani

| 28 noi, 2013

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat că prin proiectul de buget pe 2014 Educaţia va primi 22 de miliarde de lei, cel mai mare buget din ultimii ani.

'Guvernul acordă o atenţie specială educaţiei, fiind hotărât să acopere treptat nevoile cu care sistemul de învăţământ se confruntă, după mai mulţi ani de subfinanţare. Acest drum corect va fi urmat şi în 2014, atunci când, conform proiectului de buget, educaţia va primi 13% din bugetul naţional, adică peste 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decât în 2013. Este cel mai mare buget din ultimii ani. El asigură continuarea investiţiilor în infrastructură, a programelor privind reducerea abandonului şcolar, dar şi majorarea salariilor profesorilor debutanţi, ale asistenţilor şi ale preparatorilor universitari, precum şi creşterea subvenţiilor pentru cămine şi cantinele din campusurile universitare', spune Remus Pricopie, într-un comunicat citat de Agerpres.

Ministrul mai arată că banii alocaţi miercuri, în şedinţa de guvern, instituţiilor din învăţământul preuniversitar vor fi destinaţi plăţii salariilor cadrelor didactice, a sporurilor şi a altor drepturi salariale.

'Ieri, în şedinţa de Guvern s-a decis alocarea către instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat finanţate din bugetele locale a 46 de milioane de lei, din sume defalcate din TVA. Suma repartizată are două componente. Prima, în valoare de 41 de milioane de lei, este destinată plăţii salariilor cadrelor didactice, a sporurilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi salariale. A doua componentă, de 5 milioane de lei, vizează achitarea salariilor restante câştigate de cadrele didactice în instanţă', a explicat ministrul Educaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ