Veste bună pentru profesori. Senatorii au aprobat decontarea navetei

| 17 dec, 2013

Plenul Senatului a adoptat, marţi, o propunere legislativă care prevede decontarea cheltuielilor de navetă pentru personalul didactic auxiliar din învăţământ, informează Mediafax.

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 104 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri şi are ca obiect de reglementare modificarea articolului 105 din Legea educaţiei, astfel încât personalul didactic auxiliar să poată beneficia de decontarea cheltuielilor pentru navetă.

Potrivit expunerii de motive la propunerea legislativă, în momentul de faţă, Legea educaţiei naţionale prevede că personalul din învăţământul preuniversitar este format din personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal administrativ sau nedidactic, acest lucru însemnând că personalul didactic este distinct de personalul didactic auxiliar.

În condiţiile în care articolul 105 din Legea educaţiei prevede că decontarea cheltuielilor pentru navetă se efectuează numai pentru cadrele didactice, în această denumire nefiind inclus şi personalul auxiliar, s-a ajuns la situaţia în care personalul auxiliar, care este destul de numeros la nivelul întregii ţări, să nu beneficieze de decontarea transportului.

"Acest lucru are un impact financiar destul de mare asupra persoanelor aflate în această situaţie, deoarece cheltuielile cu transportul pot ajunge şi la 300 de lei pe lună, în condiţiile în care salariul este în jurul sumei de 1.000 de lei", se mai arată în expunerea de motive.

Astfel, propunerea legislativă adaugă un nou alineat la articolul 105 din Legea educaţiei, prin care se inserează, alături de cadrele didactice, şi personalul didactic auxiliar, ca beneficiar al decontării transportului.

Comisia de învăţământ a adoptat un raport de admitere a propunerii legislative.

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice şi a fost respinsă la Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional în acest caz.

Iniţiativa legislativă a fost semnată de senatorii PSD Ecaterina Andronescu, Adrian Anghel, Niculae Bădălău, Florian Dorel Bodog, Marius-Sorin-Ovidiu Bota, Cătălin Croitoru, Doina-Elena Federovici, Gabriela Firea, Mitu Augustin-Constantin, Vasile-Cosmin Nicula, Ştefan-Radu Oprea, Gheorghe Pop, Pop Liviu-Marian, Daniel Savu, Severin Georgică, Doina Silistru, Daniel-Ionuţ Bărbulescu , precum şi deputaţii Buicu Corneliu-Florin, Dragomir Viorel Marian, Florea Daniel, Nichita Cristina, Niţă Emil, Podaşcă Gabriela-Maria şi Tătaru Florin-Cristian.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ