Ponta: Gestul preşedintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi iraţional

| 27 noi, 2013

Primul-ministru Victor Ponta consideră că gestul preşedintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi 'un gest iraţional' şi susţine că dacă se va întâmpla acest lucru, nu va tăia totuşi din bugetul Administraţiei Prezidenţiale.

'Gestul preşedintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi un gest iraţional. Nu s-a întâmplat niciodată în 23 sau 24 de ani şi nu răspunzi tot cu măsuri iraţionale. Şi dacă tai din bugetul Administraţiei Prezidenţiale, la ce-mi foloseşte? La nimic. Ar fi un răspuns la un gest de copil tot printr-un gest de copil. Noi vrem să fim oameni serioşi. Nu se pune aşa problema. Evident, îmi doresc foarte mult şi sunt convins că până la urmă vom evita această situaţie (retrimiterea - n.r.). Avem nevoie de noul buget, pentru a-l pune în aplicare', a declarat Ponta miercuri la Palatul Parlamentului.

El a precizat că dacă bugetul va fi trimis înapoi Parlamentului, vor fi plătite pensiile, dar nu în forma majorată.

'Nu pot să le măresc. Nu pot să măresc salariul minim. Nu pot să măresc salariile pentru rezidenţi. Nu că nu le plătesc deloc. Eu cred că având această creştere economică, având absorbţia fondurilor europene, având creşterea exporturilor, trebuie să simtă şi oamenii ceva din ceea ce s-a întâmplat bine. Deocamdată stăm foarte bine în toate cifrele şi toate rapoartele internaţionale, dar eu nu guvernez pentru rapoartele internaţionale şi pentru cifre, ci pentru români şi atunci de la 1 ianuarie prin buget, în sfârşit, pot să simtă şi oamenii în buzunarul lor că e puţin mai bine decât a fost înainte. Îmi doresc foarte mult ca orbirea politică să nu împiedice totuşi nişte lucruri importante pe care le putem face prin noul buget', a afirmat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ