Andreea Paul îşi pune poale-n cap

| 28 noi, 2013

Joi, undeva în jurul orei patru dimineaţa, comisiile reunite de Buget-Finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat proiectul de lege a bugetului pe anul viitor. Bugetul reprezintă poate cel mai important proiect de lege pe care Parlamentul trebuie să îl discute într-un an.

Ca urmare, ar fi fost normal ca aleșii poporului să discute cu miniștrii de resort până la virgulă alocările destinate fiecărui minister.

În schimb, comisiile reunite au oferit în noaptea de miercuri spre joi un spectacol rar, caracterizat de acuzaţii nejustificate şi vorbe grele spuse pe un ton ce nu au nimic de a face cu o dezbatere civilizată pe un proiect de buget. Totul a început cu remarca deputatei PDL Andrea Paul conform căreia "nici pesediştii nu au visat vreodată un ministru de finanţe mai de stânga ca aşa-numitul liberal Chiţoiu", afirmaţie care a deschis o serie de schimburi de replici în care deputaţii au folosit epitete invective precum “proşti”, “penibili” sau “mincinoşi”.

Desigur, starul principal al serii a rămas Andrea Paul, care şi-a atacat în repetate rânduri colegii, folosit câteva caracterizări extrem de măgulitoare la adresa acestora, aprecieri de genul "Aoleu, ce prost eşti!" sau "Păi cum ai deschis gura ai şi spus prima prostie". Principala ţintă a doamnei Paul a fost reprezentată însă de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, deputatul PDL aducând în discuţie orice altceva în afară de problemele bugetare. Ea l-a acuzat pe ministrul bugetului că nu răspunde la întrebările comisiei sau că şi-a cumpărat titlul de ministru şi că nu pricepe mecanismele economice. Despre strategia prezentată de ministru, doamna Paul a făcut caracterizări precum "Dumneavoastră vă bateţi cu deflaţia ca şi cum aţi vrea să vă bărbieriţi cu lingura de lemn. Nu-mi ţineţi mie lecţii de economie, că sunteţi praf".

Pentru cei care au uitat, Andrea Paul, sau mă rog Andreea Paul Vass cum prefera să i se spună atunci, a fost consiliera economică a premierului Emil Boc, postură din care a participat la amputările de salarii şi de investiţii care au făcut atâta rău economiei româneşti. De fiecare dată când lui Emil Boc i se punea o întrebare de economie, era de datoria doamnei Paul să îl apere pe micuţul premier şi să susţină cât de bune au fost măsurile aberante luate la ordinul lui Traian Băsescu. După alegerile din decembrie 2012, doamna Paul a prins un fotoliu călduţ de deputat unde, pentru o vreme, a stat liniștită. Asta până când vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a selectat-o pe fosta consilieră pentru postul de Ministru al Economiei în guvernul său din umbră. Desigur, alternativele democrat-liberalilor la actualii membri ai Cabinetului nu au venit cu nimic concret, iar fosta doamnă Vass a avut aceeaşi lipsă de activitate ca şi colegii săi.

Se pare că şedinţa de miercuri a constituit pentru Andreea Paul ocazia perfectă pentru o reprezentaţie de gală, dar modul în care a ales să iasă în evidenţă este aproape simptomatic pentru disperarea la care a ajuns PDL-ul. Nu ştiu ce a vrut să câştige prin faptul că s-a certat ca o ţaţă, dar lipsa proprie de viziune economică poate constitui un motiv al acestui comportament. Nu că ne puteam aştepta la altceva din partea unui presupus economist care într-o situaţie de criză nu are decât o singură soluţie, tăieri aberante şi nejustificate, care au avut un efect toxic asupra populaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 noi, 2013
cantautor
"Nu că ne puteam aştepta la altceva din partea unui presupus economist ..."
desi sunt in bransa,nu ma innebunesc dupa discursul economic al doamnei in cauza..
are studii de specialitate,insa..
plecand de la logica dumitale,cine nu ne convine(nu ma refer la limbaj)
se poate cataloga ca "presupus"..
presupus doctor,inginer,filozof,ziarist...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ