Dumitru Dragomir, Oracolul din Bălceşti, revine în forţă

| 29 oct, 2013

Longevitatea lui Dumitru Dragomir la conducerea LPF are însă explicaţii, dacă ştii unde să le cauţi. În primul rând, este vorba despre profilul pe care îl propune şeful Ligii

1996-2013. Sunt “anii de domnie” ai lui Dumitru Dragomir în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. Perioada ar stârni invidia multor voievozi români care n-au avut ocazia nici măcar în Evul mediu să stea pe tron 17 ani. Păi Vlad Tepeş a domnit în cele două mandate cumulat şapte ani, cam tot atât cât Mihai Viteazul. Unde mai punem că nu este exclus ca, la alegerile din noiembrie, Mitică să mai aconteze încă un mandat în fruntea LPF, ceea ce ar însemna că s-ar putea bate de la egal la egal – în altă ligă, ca să spunem aşa – cu domnitori celebri precum Ştefan cel Mare sau Mircea cel Bătrân.

Conducător versat, care a cochetat în trecut şi cu politica prin partidul lui Corneliu Vadim Tudor, Mitică de la Ligă şi-a început deja campania electorală. Astfel, cel alintat de presă “oracolul din Bălceşti” – un supranume care evocă asocierea între locul naşteri şi virtuţile de prezicător ale lui Dumitru Dragomir – a lansat pe piaţă o previziune bulversantă. Conform “oracolului”, Gigi Becali ar urma să fie eliberat din închisoare până pe 14 noiembrie, taman bine pentru a-i asigura susţinerea pentru un nou mandat în fruntea forului fotbalistic pe care în conduce cu mână de fier încă din 1996.

Desigur, declaraţiile lui Dumitru Dragomir nu sunt deloc întâmplătoare. De altfel, ce poate fi întâmplător la un personaj care îşi gândeşte într-atât de eficient mutările. Fiindcă fie vorba între noi, e o performanţă să fii preşedinte de bloc aşa de mult timp, d-apăi să fii şeful fotbalului românesc pentru atât amar de vreme. Prin urmare, e un merit incontestabil acela de a-ţi păstra scaunul ani la rândul.

Longevitatea lui Dumitru Dragomir la conducerea LPF are însă explicaţii, dacă ştii unde să le cauţi. În primul rând, este vorba despre profilul pe care îl propune şeful Ligii. Gândiţi-vă la cel mai modern patinoar, la gheaţa aceea atent îngrijită pentru a conferi strălucire şi un grad perfect de alunecare. Ei bine, acea gheaţă e extrem de aderentă dacă o raportăm la cât de alunecos este Mitică de la Ligă. Omul asta spune astăzi una, mâine alta, îşi face prieteni acolo unde toată lumea vede duşmani şi are un potenţial de negociere care ar lăsa cu gura căscată şi pe cei mai iscusiţi lideri sindicali. Aşa şi-a clădit Dumitru Dragomir spre fruntea fotbalului din România.

De asemenea, a ştiut să se erijeze în liderul eficient care a negociat drepturi de televizare extrem de bănoase pentru cluburi astfel încât patronii echipelor de fotbal l-au acceptat drept reprezentant şi au defilat cu el. Doar că în contextul calităţii tot mai slabe a competiţiei fotbalistice interne, contractul pentru drepturile TV care expiră la finalul acestui sezon va fi negociat pornind de la sume drastic reduse. Situaţie care evident că nu convine cluburilor, învăţate să trăiască pe picior mare din banii obţinuţi de la televiziuni.

Contacandidatul lui Dumitru Dragomir este Gino Iorgulescu, fostul preşedinte al clubului FC Naţional care a mai concurat împotriva “oracolului din Bălceşti” şi în 2000. Evident, fără succes. Doar că datele problemei sunt radical schimbate, iar Iorgulescu poate spera să devină noul şef la LPF. În această cheie trebuie interpretate mesajele lui Mitică – poate că la Ligă nu mai prinde loc, dar un exit din fotbal şi intrarea în politică alături de Gigi Becali parcă nu-i de lepădat. Fiindcă Dragomir este exemplul clasic de Hopa Mitică: oricum ai da-o, el tot în picioare cade.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ