Update. Dumitru Dragomir: Mă doare la pălărie, sunt în regulă cu toate actele, în orice subiect

| 07 apr, 2014

Poliţiştii fac 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, printre care şi la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, fiind vizate şapte persoane suspectate de evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane euro. Dosarul privește vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal.

Update. Reacţia lui Dragomir: “Au venit la ora șase! La mine acasă, la hotel și la Bogdan. Acum am casa plină! Mă uit la televizor și aflu ce se întâmplă cu mine. Oamenii sunt civilizați, își fac treaba. E un război în care eu sunt la mijloc, de când mă așteptau dușmanii….Mă doare la pălărie, sunt în regulă cu toate actele, în orice subiect.”, relatează site-ul său oracoluldelabalcesti.ro.

Fostul șef al Ligii Profesioniste spune că urmează să fie dus la audieri, dar nu știe care sunt numele celorlalți anchetați în dosar. Este vorba despre un comision de 2,25 milioane de euro, acordat firmei unui om de afaceri, Mihai Corbu. Un post de televiziune a anunțat că, în cursul săptămânii trecute, anchetatorii au cerut de la Gazeta sporturilor, primul ziar care a publicat informații despre caz, articolele care tratatu acest subiect. “L-am văzut pe Corbu de două ori, iar o dată ne-am certat.”, a spus Dumitru Dragomir.

Anchetatorii au făcut percheziţii, luni dimineaţă, şi la locuinţa fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri, Dragomir confirmând informaţia şi afirmând că poliţiştii nu i-au spus ce căutau.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir este suspectat că ar fi încasat un comision important în contextul vânzării drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.

"Există zi în care să nu se vorbească de mine? Nu există! Sa fie sănătoși, să aibă de 1.000 de euro în buzunar, la cîte audieri am fost pînă acum. O să mă duc și de această dată și asta este. Îmi era frică dacă aș fi furat! Așa, cum să-mi fie frică? Soția mea s-a speriat, dar e mai mult indignată. Oamenii s-au purtat profesionist, sîntem în Uniunea Europeană, și-au făcut treaba. Să fim noi sănătoși, că astea trec!”, a spus, în exclusivitate, pentru FANATIK.RO, Dumitru Dragomir.

Cotidianul Gazeta Sporturilor anunţă că în urmă cu două săptămîni, Parchetul a cerut  articolele publicate în legătură cu drepturile TV. Acestea au fost expediate procurorilor, în acelaşi format pe care cititorii ziarului l-au putut parcurge în iulie 2011, cînd GSP a descoperit firma intermediară a drepturilor TV.

Pe 1 iulie 2011, Gazeta Sporturilor a descoperit firma care a luat comisionul de 2,25 milioane de euro de la Ligă pentru vînzarea drepturilor TV. E vorba despre Capital Properties, deţinută de Mihai Corbu, apropiat al lui Adrian Tărău, care este un apropiat al lui Zoltan Teszari, patronul RCS.

Acţiunea vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, citat de Mediafax.

"Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro", a precizat sursa citată.

Anchetatorii fac percheziţii la 11 adrese din Bucureşti şi Ilfov şi vor pune în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Capitalei.

Potrivit unor surse din Poliţie, una dintre percheziţii are loc la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Percheziţiile sunt făcute de Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ