OVIDIU TENDER, prima noapte în spatele gratiilor

| 09 iun, 08:49

A fost prima noapte pe care Ovidiu Tender şi-a petrecut-o în puşcărie. După nouă ani de când dosarul său a fost trimis în judecată şi cu o zi înainte ca unele fapte să se prescrie, omul de afaceri a fost încarcerat în penitenciarul Timişoara. Tender a fost condamnat definitiv la 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul CAROM. În acelaşi dosar, fostul patron al Poli Timişoara, Marian Iancu a primit 14 ani de închisoare.

Ovidiu Tender a fost încarcerat la Penitenciarul Timişoara. Omul de afaceri a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti al 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul CAROM. Tender a fost ridicat de la vila sa din comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş.

În acelaşi dosar, cu o sentinţă de 14 ani de închisoare s-a ales şi fostul patron al echipei de fotbal Poli Timişoara, Marian Iancu. Afaceristul era deja în penitenciar unde execută o altă pedeapsă de 12 ani în dosarul Rafo.


Decizia judecătorilor a venit cu numai o zi înainte ca o parte din faptele lui Tender să se prescrie. Omul de afaceri Timişorean a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de crimă organizată, spălare de bani și spălare de bani în formă continuată. 

Tender şi Iancu au fost trimişi în judecată în acest dosar în 2006 după rechizitoriul întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140.000 de lei. Cei doi oameni de afaceri au luat din banii companiei prin intermediul unui circuit financiar complex. Carom SA a făcut parte înainte de 1990 din Platforma Petrochimică Oneşti.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ