Cazările turistice au avut cu peste jumătate mai puţini turişti în iulie. Românii au dat hotelurile pe bungalouri şi corturi

| 02 sep, 11:31

Pensiunile, hotelurile şi operatorii turistici au înregistrat o scădere de 44,4% a cererii în luna iulie 2020, faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Cei mai mulţi dintre turişti s-au cazat în bungalouri, căsuţe şi campinguri.

Din numărul total de sosiri, cele ale turiştilor români au reprezentat 96,7%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 3,3%. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (88,7% din total turişti străini), marea majoritate fiind din ţările aparţinând Uniunii Europene.

În cazul înnoptărilor, cele ale turiştilor români au reprezentat 97,3%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 2,7%, cea mai mare pondere fiind deţinută de cei din Europa (88,1% din total turişti străini), marea majoritate fiind din ţările UE, potrivit Wall-Street.ro.

Durata medie a şederii în luna iulie 2020 a fost de 2,7 zile la turiştii români şi de 2,2 zile la turiştii străini, iar indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 28,8% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 17 puncte procentuale faţă de luna iulie 2019. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au înregistrat la bungalouri (35%), hoteluri (32,9%), căsuţe turistice (30%), campinguri (27,4%), vile turistice (26,8%), spaţii de cazare pe nave (25,8%), popasuri turistice (24,6%) şi pensiuni agroturistice (22,1%).

Citeşte şi Tichetele de vacanţă pot fi schimbate în bani, datorită unui vid legislativ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ