Parchetul a trimis în judecată cadrele medicale în cazul fraudelor cu reţetele medicale

| 24 apr, 2013

Frauda de aproximativ jumătate de milion de euro de la CASMB ajunge la Tribunal. Cadrele medicale şi angajaţii laboratoarelor au fost trimişi în judecată.

Cei 19 medici şi 13 asistente alături de angajaţii laboratoarelor Uromed şi CityLab au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului Capitalei, fiind acuzaţi că au decontat fictiv analize medicale, iar prejudiciul fiind de peste 2 milioane de lei.


Activitatea infracţională în acest caz a constat, în principal, în fraudarea de către angajaţii şi administratorii celor două laboratoare de analize medicale a bugetului Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti prin decontarea frauduloasă a contravalorii unor bilete de trimitere pentru investigaţii paraclinice (analize) false şi unor bilete de trimitere pentru servicii medicale clinice (consultaţii) false.


În perioada ianuarie 2011 - mai 2012, unul dintre laboratoare a decontat de la CASMB suma totală de 1.327.576 de lei cu titlu de analize, însă s-a stabilit că suma de 953.956 de lei a fost decontată în mod fraudulos, fără a se efectua analizele.


Tot în aceeaşi perioadă, celălalt laborator a decontat de la CASMB suma de 1.783.381 lei cu titlu de analize, dar procurorii au stabilit că suma de 1.173.779,67 lei a fost decontată fraudulos, fără a se efectua analizele.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ