PARCHETUL GENERAL a realizat un proiect privind includerea procurorului general ca membru în CSAT

| 24 feb, 13:16

Conducerea Ministerului Public a transmis ministrului Justiţiei propunerea de completare a Legii nr. 415/ 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în sensul includerii ca membru de drept al acestei instituţii şi a procurorului general, transmite Agerpres.

"S-a considerat că participarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în CSAT, în calitate de membru de drept al Consiliului, ar reprezenta în fapt acelaşi argument constituţional - a participării unui reprezentant al unei puteri a statului (puterea judecătorească) în actele deliberative ale unui organ al altei puteri a statului (puterea executivă) - ca manifestare a echilibrului puterilor în stat şi fără a încălca principiul separaţiei suple a puterilor", se arată într-un comunicat al Parchetului General. 

În opinia Parchetului General, motivul unei asemenea participări este legitim, necesar şi proporţional cu scopul existenţei de facto a CSAT. 

"S-a apreciat, totodată, că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este reprezentantul de drept al Ministerului Public în raporturile cu celelalte instituţii ale statului, iar Ministerul Public are un rol fundamental, atât proiectiv, cât şi operativ, în arhitectura de apărare şi securitate naţională a României", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ