Partidul Mișcării Populare – o comedie de cetate, cu două Elene și un cavaler servant

Ați văzut doi oameni care încearcă să treacă amândoi, în același timp, prin aceeași ușă? Mai distractivă decât faza aceasta este doar aceea când amândoi încearcă să se așeze pe același scaun.

Pe vremea comediilor mute, în alb-negru, astfel de secvențe abundau, spre deliciul copiilor care am fost. Acum urmează să le rememorăm, amuzați, în culori și la rezoluție maximă, dar fără să căutăm prin cinematografe. Este suficient să privim cu atenție busculada caraghioasă care se creează deja la porțile butaforiei politice cu mai mulți șefi decât membri, ați ghicit deja, Partidul Mișcarea Populară. Cât de populară va fi această mișcare vor vedea chiar cei implicați cu inconștiență benevolă, când vor fi nevoiți să populeze sediile acelea goale și mitingurile rătăcite prin provincia indiferentă. Nu am fi crezut niciodată că tocmai din politică o să vină semnalul clar că, iată, există Dumnezeu și acesta nu bate cu parul. Ardem de nerăbdare să-i vedem pe toți foștii consilieri, ”valoarea lor”, din ograda cucului de la Cotroceni, cum vor căra ”motivație” electorală cu gălețile și sacoșele de partid, prin comunele patriei pe care au cam uitat-o de zece ani încoace. Cum își vor murdări aceștia manșetele, ridicând în piața satului simbolul electoral suprem deasupra capului: kilogramul de făină sau mălai, semnalul distinct al unor altfel de băi de mulțime! Cum li se vor răsturna bidoanele de ulei prin limuzinele care nu vor mai mirosi în veci ca înainte, a tămâie de la neprihănita Macovei sau a parfumuri fine marca MRU...

Dar gloria justiției divine își intră cu adevărat în drepturi mai ales în privința celor două Elene, care se vor ciocni discret, cap în cap, la intrarea noii și fantomaticei însăilări politice. Ehei, ce chestii interesante ne așteaptă, fraților, să vedem ca-ntr-o telenovelă sud-americană care-i mai iubită, fiica sau... preferata și cum se va împărți la două gloria împuținată a celui care ne apare la genericul de final din ce în ce mai ridat de griji și probleme.

N-o să vp plictisiți, garantăm, căci regizorul divin pare să fi modernizat un pic scriptul, de dragul poantei. Dacă în ușă se vor ciocni două persoane, pe scaunul de candidat la președinție s-ar putea așeza chiar trei, dacă ar fi să luăm de bune zvonurile care anunță o coagulare în registrul disperării între anemicul PMP și căznita Forță Civică, încălecată și strunită de mirificul MRU. Atunci să te ții. Dacă MRU se trezește la realitate, o să aibă inspirația pe modelul Crin Antonescu, să ceară consemnarea în acte și cu martori că, pe scaunul împricinat, se va așeza primul. Va urma un moment hilar și oarecum erotic, când europarlamentara PMP s-ar putea să-i cadă cloșcă în poală. Dar nu va dura mult, căci peste cei doi emoționați se va așeza la momentul oportun nimeni alta decât Elena Udrea. Care-i va strivi, la propriu și la figurat. The End.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ