PASĂREA COLIBRI, sărbătorită de Google printr-un Doodle de Ziua Pământului 2014

| 22 apr, 2014

PASĂREA COLIBRI sau „Pasărea muscă” este sărbătorită de Google printr-un Doodle interactiv, pe 22 aprilie, de ZIUA PĂMÂNTULUI 2014.

PĂSĂRILE COLIBRI, Cele mai mici păsări

Din familia PĂSĂRILOR COLIBRI face parte şi cea mai mică zburătoare din lume. Cea mai mare pasăre din familia colibri ajunge la o lungime de 22 de centimetri şi are o greutate de 20 de grame, scrie lumea-copiilor ro.

CUM SUNT COLORATE PĂSĂRILE COLIBRI

Cele mai multe PĂSĂRI COLIBRI au penele, în mare parte, în nuanţe de verde metalizat. Există şi specia „COLIBRI de umbraa€œ, cu pene maro.

CE MĂNÂNCĂ PĂSĂRILE COLIBRI

PĂSĂRILE COLIBRI se hrănesc preponderent cu nectar, pe care îl „beau” din flori. Limbă unei PĂSĂRI COLIBRI iese din plisc de 200 de ori într-un minut. O PASĂRE COLIBRI mănâncă, pe zi, hrană care cântăreşte de două ori cât propria greutate.

CUM ZBOARĂ PĂSĂRILE COLIBRI

Zborul micuţelor PĂSĂRI COLIBRI este foarte interesant, deoarece aripile se mişcă cu o viteză de care nu sunt capabile alte păsări. În timpul zborului, PASĂREA COLIBRI dă din aripi de 70 de ori pe secundă.

PUIŞORII DE PASĂREA COLIBRI

Puii de PASĂREA COLIBRI sunt crescuţi de femelă. Masculii sunt foarte puţin implicaţi, vizitând extrem de rar propriul cuib. Cei mai aprigi duşmani ai PĂSĂRILOR COLIBRI de care trebuie feriţi puişorii, sunt şerpii şi pisicile sălbatice.

Poate zbura în toate direcţiile: orizontal, vertical, lateral, pe spate, înainte, înapoi, în zig-zag. Este capabilă, de asemenea, să zboare fără să se deplaseze din punctul în care se află, părând să fie suspendată în nemişcare.

PASĂREA COLIBRI, PASĂRE MAGICĂ

Vechii amerindieni credeau că Marele Spirit a înzestrat micuţă pasăre cu calităţi magice. Penele sale erau adunate cu grijă şi preţuite că având vibraţia iubirii. Indienii erau convinşi că prin cântecul ei poate deştepta medicamentul din flori şi că nu rămâne niciodată în locuri în care apare urâţenia sau răutatea. De altfel, pasărea colibri moare repede dacă este prinsă în plasă, închisă în colivie sau agresată.

ŞTIAŢI CĂ?...

Păsării colibri i se mai spune „pasare muscaa€œ

Colibri este singură pasăre care zboară cu spatele

Oul unui colibri cu gât rubiniu este mai mic decât o boabă de mazăre

O pasăre colibri cântăreşte doar 3,2 grame

Inimă unei păsări colibri bate de 1.200 de ori pe minut

Pasărea colibri are opt perechi de coaste

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ