Google a făcut o achiziţie spectaculoasă: A cumpărat un producător de drone

| 15 apr, 2014

Google preia producătorul de drone Titan, companie pe care a vrut să o cumpere şi Facebook.

Google a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului american de drone Titan Aerospace, companie pentru care a negociat şi Facebook în acest an, achiziţia fiind parte a unei lupte mai ample a celor doi giganţi din IT pentru extinderea influenţei şi accesul la utilizatori în regiuni izolate.

Titan Aerospace produce drone care pot să zboare timp de mai mulţi ani utilizând energie solară.

Facebook a negociat la începutul acestui an pentru Titan Aerospace, dar a preluat în final compania britanică Ascenta, activă în acelaşi domeniu, pentru 20 de milioane de dolari, scrie Wall Street Journal.

Google nu a dezvăluit preţul de achiziţie al Titan Aerospace, dar a afirmat că tehnologia ar putea fi folosită pentru strângerea de imagini şi asigurarea de conexiuni wireless în regiuni ale lumii în care în prezent nu există acces la internet.

Titan şi cei aproximativ 20 de angajaţi ai companiei vor rămâne în statul New Mexico, iar postul de director va fi ocupat în continuare de Vern Raburn, un veteran din IT, care în trecut a condus Symantec şi divizia de produse pentru consumatori a Microsoft.

Google a informat că Titan va lucra îndeaproape cu Proiectul Loon al grupului, care vizează construirea de baloane care să zboare la altitudini ridicate şi să transmită semnal de internet în zone izolate.

De asemenea, compania ar putea colabora strâns cu Makani, alt proiect al Google, care are ca scop dezvoltarea de turbine eoliene amplasate pe drone, pentru a obţine eficienţă mai ridicată a producţiei de energie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ