Patapievici şi Mihăeş se apără: La Roşia Montană deţinem doar un metru pătrat de teren

| 12 sep, 2013

În emisiunea de miercuri seara, realizatorul TV Mihai Gâdea a prezentat un extras de Carte funciară în care reieşea că Horia Roman Patapievici, Mircea Mihăeş şi Greenpeace Ungaria deţin proprietăţi în Roşia Montană. Primii doi au reacţionat şi au spus că deţin o suprafaţă de un metru pătrat.

"În emisiunea <> din data de 11 septembrie 2013, a canalului de televiziune Antena 3, realizatorul Mihai Gâdea, care ne urmărește de ani de zile cu ura sa nedomolită, a pus în circulație încă o manipulare: și anume, că am fi <>.  Pluralul <>, utilizat abuziv de dl. Gâdea, și asocierea numelor noastre cu o entitate despre care am auzit pentru prima oară chiar din gura moderatorului, Greenpeace Ungaria, reprezintă o clară intenție de criminalizare. Pe site-ul Antenei 3, titlul nu lasă nicio îndoială asupra unghiului din care ne atacă dl. Gâdea: <> Cu alte cuvinte, alături de unguri, <> Ferindu-se precum Necuratul de tămâie, dl. Gâdea a omis cu bunăștiință să menționeze mărimea suprafaței <> invocate. Dacă ar fi făcut-o, se acoperea de ridicol și nu ar mai fi fost manipulare", se arată într-un drept la replică semnat de Horia Roman Patapievici şi Mircea Mihăeş.

Ei susţin că în 2006, impresionaţi fiind de rezistenţa asociaţiei „Alburnus Maior” din Roșia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, au decis, alături de alți câțiva intelectuali, să îşi exprime adeziunea la decizia lor de a se opune "barbariei". "La invitația conducătorului asociației, dl. Eugen David, am achiziționat suprafața simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest  solidaritatea  cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localității. Faptul că dl. Gâdea transformă o acțiune pur civică, inspirată de generosul exemplu, care a făcut atât de mult bine României, al protestului internațional de la sfârșitul anilor ‘80, Opération Villages Roumains, într-un denunț public mincinos, prin care suntem stigmatizați drept potențiali speculanți imobiliari (adică delincvenți), spune totul despre jurnalismul de manipulare și exterminare practicat de Antena 3. Împrejurarea că acest atentat nedemn s-a produs sub privirile aprobatoare și comentariile insinuante ale primului-ministru al României, dl. Victor Ponta, care s-a remarcat printr-o minciună crasă („Domnul Patapievici e un bun investitor imobiliar”), demonstrează substratul politic al demascării de tip stalinist la care s-au dedat protagoniștii emisiunii menționate", se arată dreptul la replică.

La emisiunea respectivă, Mihai Gâdea l-a avut invitat în studio pe premierul Victor Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ