PDL îi ia la mișto pe bucureșteni

| 16 sep, 2013

Vasile Blaga, liderul suprem la PDL, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută în Suceava, faptul că nici un consilier PDL nu îşi va da demisia din CGMB pentru că, ţineţi-vă bine demisia era condiţionată de organizarea referendumului local de către Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Sub conducerea atentă a celui mai nou penal politic, Adriean Videanu, PDL Bucureşti are strategii clare, eficiente şi ferme pentru bucureşteni. Astfel, Consilierii Generali ai Municipiului Bucureşti, bineînţeles din partea PDL, au fost obligaţi de conducerea centrală a partidului să renunţe la mandatul de consilier general. Da, aţi înţeles corect, PDL Bucureşti şi-a îndemnat consilierii generali să îşi dea demisia din CGMB pentru „a nu lua parte la incompetenţa lui Oprescu”.

Fractură logică dublă pentru Videanu şi conducerea PDL Bucureşti. În primul rând dacă vrei să te faci auzit şi vrei să previi ca incompetenţa primarului general să ajungă la cote dăunătoare pentru bucureşteni stai în CGMB şi să te faci auzit, să te legi cu lanţuri de pupitru şi să spui că primarul este hoţ, prost, incompetent şi altceva.

Astfel, gestul de „frondă” făcut de pedelişti este o copilărie politică ilogică. Este de dorit ca această strategie să fie dejucată repede de electori, pentru că altminterea ar însemna că electorii sunt naivi. Această glumiţă politică proastă mai are încă o inadvertenţă care trebuie taxată de cei care ştiu puţină administraţie publică. Prin demisie, locul unui consilier PDL, sau al oricărui alt partid, devine vacant. În urma vacantării care trebuie recunoscută de consiliu, automat, următorul consilier de  pe listă ocupă locul vacant. Regula este simplă şi legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali descrie, cu lux de amănunte procedurile de urmat. Nu putem crede că un fost primar al Capitalei şi vestit „inginer economic şi administrativ” cum este Adriean Videanu poate să nu cunoască această „mantră” a administraţiei publice locale.

În consecinţă, ne dăm seama că bluful PDL Bucureşti a fost un fel de mişto la adresa bucureştenilor. Oricum, dacă ne gândim că şi bucureştenii au luat la mişto PDL-ul la alegerile din vara anului trecut poate este de înţeles gestul lui Videanu. După anunţul pe care Videanu l-a făcut de la sediul din Modrogan, consilierii generali au declarat uimiţi că nu îşi dau demisia până ce Biroul Permanent Naţional al partidului nu le dă undă verde.

În traducere liberă asta înseamnă: nu vrem să ne dăm demisia pentru că am plătit pentru acest loc şi nu e cinstit să vină sărmanii de pe locurile 15, 16 să ne fure pâinea de la gură”. Într-adevăr legea spune că dacă lista unui partid se termină locurile vacante se distribuie celorlalte partide politice dar o operaţiune de acest gen, pe lângă faptul că ar bloca activitatea CGMB pentru o lungă perioadă de timp ar însemna ca PDL să fie scos de la sistemul de informaţii din consiliu timp de cel puţin 3 ani, cine ar vrea ca un asemenea lucru să se întâmple? Nimeni.

Haideţi să vedem cum au scos cămaşa pedeliştii. Vasile Blaga, liderul suprem la PDL, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută în Suceava, faptul că nici un consilier PDL nu îşi va da demisia din CGMB pentru că, ţineţi-vă bine demisia era condiţionată de organizarea referendumului local de către Sorin Oprescu, primarul Capitalei. Bineînţeles, cum Oprescu nu mai organizează nici un referendum atunci nici consilierii PDL nu îşi mai dau demisia. Logic nu? Păi nu prea, pentru că şi acest gest se traduce după cum urmează: „noi, consilierii PDL din CGMB am plătit o grămadă de bani pentru a ocupa acest loc privilegiat în consiliul general şi nu vrem să stăm pe bară 3 ani, aşa că dacă ne obligaţi să ne dăm demisia atunci poate ne supărăm şi mergem pe la alte partide şi rămâneţi şi fără consilieri şi fără bani”.

Nu cred că a fost cineva convins de pseudo-mișcarea de “forță” a PDL București. Consilierii PDL din CGMB sunt acum, din nou dispuși să susțină „incompetenta administrativa a domnului Sorin Oprescu, motiv pentru care, de poimâine (luni - n.r.), PDL se întoarce în sânul Consiliul General.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 sep, 2013
cantautor
bucurestenii au luat la misto PDL-ul?
Pdl-ul ia la misto bucurestenii?
analiza misto...
de aceea si cititorii te iau in bascalie...
fac si ei,tot misto...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ