DECIZIE: Lacul Văcăreşti, arie naturală PROTEJATĂ

| 28 mai, 19:27

Declararea lacului Văcăreşti drept arie naturală protejată, a fost avizată joi, din nou, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Astfel, Guvernul va putea adopta o hotărâre pentru înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti.

Proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeţei administrative ce va urma să facă parte din aria naturală protejată "Parcul Natural Văcăreşti" a fost adoptat în unanimitate de consilierii generali.

Decizia CGMB vine după ce un alt proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în urmă cu un an, hotărârea fiind ulterior atacată de Prefectură, pe 21 mai, Ministerul Mediului, în calitate de administrator al zonei a trimis primăriei clarificările legate de suprafaţa viitorului Parc Natural Văcăreşti şi susţinerea studiului de fundamentare.

Citeşte şi: SORIN OPRESCU, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind viitorul "deltei" Văcărești

Ulterior s-a decis că există documente revizuite care permit reintroducerea pe ordinea de zi a şedintei CGMB a proiectului de hotărâre privind avizarea suprafeţei administrative ce ar urma să facă parte din aria naturală protejată Parcul Natural Văcăreşti.

Prezent la ședința CGMB, alpinistul Alex Găvan, a declarat înaintea votului, că zona lacului Văcăreşti este un "plămân verde" pentru Bucureşti şi ar putea fi prima arie naturală protejată urbană din România.

După ce National Geographic România a făcut o documentare în zonă, arătând că aceasta găzduieşte un ecosistem de peste 100 de specii de păsări, mamifere şi reptile, în iunie 2012, ministrul de atunci al Mediului, Rovana Plumb a anunţat că Lacul Văcăreşti va fi arie protejată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ