Lacul Văcăreşti din Bucureşti a primit avizul Comisiei de Monumente a Academiei Române

| 05 iun, 2013

Documentaţia şi studiul de fundamentare ştiinţifică privind transformarea Deltei Văcăreşti în arie naturălă protejată a primit avizul Comisiei de Monumente a Academiei Române, a declarat  Rovana Plumb, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

La elaborarea studiului ştiinţific în vederea demonstrării importanţei acestei zone s-a lucrat încă din luna iunie a anului trecut. La acest studiu a lucrat o echipă de specialişti formată din academicieni, profesori universitari şi experţi în domeniu.

"Documentaţia, care  a primit avizul Comisiei de Monumente a Academiei Române, urmează să ajungă la Primăria Sectorului 4 şi apoi la noi la minister", a afirmat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

La sfârşitul lunii octombrie 2012, ministerul de resort anunţa că întocmeşte un studiu de fundamentare necesar desemnării zonei Lacului Văcăreşti din Bucureşti ca arie protejată.

În iunie, anul trecut, de Ziua Mondială a Mediului, ministrul Rovana Plumb afirma că zona Lacului Văcăreşti din Capitală ar putea deveni arie naturală urbană protejată, iar Hotărârea de Guvern care va reglementa acest lucru urma să fie finalizată în maximum patru luni.

Potrivit oficialului, au fost identificate surse de finanţare atât prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa 4 Biodiversitate, cât şi prin alocările bugetare în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu pentru transformarea Lacului Văcăreşti în zonă de arie naturală protejată urbană.

Ecologizarea zonei aduce beneficii majore populaţiei locale şi biodiversităţii dezvoltate spontan, care cuprinde, conform observaţiilor efectuate de specialişti, numeroase specii de păsări, peşti, mamifere, amfibieni, dintre care unele protejate.

Lacul Văcăreşti este cunoscut în România drept 'Delta dintre blocuri' ca urmare a asemănărilor cu delta fluviului Dunărea. La suprafaţa celor aproape 200 de hectare de vegetaţie şi zone mlăştinoase, alimentate de ape subterane, trăiesc într-un ecosistem stabil diferite tipuri de peşti, raţe sălbatice, lebede, şopârle, sau pescăruşi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ