PDL şi PNL au înviat Alianţa DA pentru a pune mâna pe Consiliul General al Capitalei

| 30 apr, 2014

Vechea Alianţă Dreptate şi Adevăr a fost întoarsă de la groapă ieri, în şedinţa de Consiliu General al Capitalei, PDL luând decizia de a se alătura celor de la PNL în lupta cu social-democraţii.

“Trădare până la capăt!” Acesta pare a fi noul slogan al liberalilor, odată cu ruperea Uniunii Social-Liberale de către PNL. Dincolo de trădarea foştilor parteneri de alianţă, rămâne însă uimitoarea uşurinţă cu care liberalii falsifică votul dat de propriul electorat. După ce Antonescu a preluat aproape în totalitate retorica preşedintelui Băsescu, PNL pune bazele unei alianţe cu PDL, partidul care alături de Traian Băsescu a provocat atât de multă suferinţă românilor. Astăzi, faza pe capitală.

Vechea alianţă Dreptate şi Adevăr a fost întoarsă de la groapă ieri, în şedinţa de Consiliu General al Capitalei, PDL luând decizia de a se alătura celor de la PNL în lupta cu social-democraţii.

Viceprimarii PSD Marcel Nicolăescu şi Dan Darabont au fost propuşi pentru demitere “la recomandarea” lui Cornel Pieptea, nimeni altul decât mâna dreaptă a secretarului general al PNL, Rareş Mănescu, dar şi “la sugestia” lui Silviu Văduva, liderul PDL al consilierilor generali. Tentativa de puci din Consiliul General orchestrată de cei de la PNL şi PDL nu a avut succes, întrunindu-se doar 18 voturi pentru înlocuirea acestora, 1 abţinere, 27 de consilieri generali dându-şi votul pentru păstrarea celor doi viceprimari în funcţie.

Viceprimarul Marcel Nicolăescu s-a arătat dezamăgit de comportamentul foştilor aliaţi de la PNL, arătând că liberalii au încălcat dorinţa exprimată de votanţii USL în iunie 2012.

“După 2 ani PNL şi foştii mei colegi de partid şi-au dat arama pe faţă, regret acest lucru. Au acţionat ca şi în momentul ruperii USL şi anume au ales să treacă în opoziţie chiar dacă votul bucureştenilor a fost unul covârşitor pentru USL, iar PNL a încălcat acest lucru, trecând în opoziţie”, a spus Nicolăescu.

Acţiunea de faţă nu reprezintă un caz izolat în ceea ce priveşte reînnodarea legăturilor dintre PNL şi PDL. După jocul de dublu de luni, consilierii generali ai celor două partide au votat cot la cot împotriva tuturor proiectelor propuse de noua majoritate din jurul lui Sorin Oprescu, formată din PSD, PC şi PPDD.

Toate aceste exemple nu fac decât să întărească zvonurile conform cărora, noua uniune dintre cele două partide ar urma să fie oficializată undeva după europarlamentare. De altfel, surse apropiate conducerii PDL ar fi precizat că la votul pentru moţiunea de cenzură, moţiune pe care PNL a anunţat că intenţionează să o introducă înaintea alegerilor europarlamentare, va fi susţinută la vot şi de democrat- liberali.

Dacă va fi depusă, moţiunea de cenzură va fi cântecul de lebădă al liberalilor, căci votul din 25 mai va aduce cu siguranţă PNL într-o postura mult mai umilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mai, 2014
irinapop
Ete, na!!!
Pai nu zice to'arasu Ponta ca USL traieste? Ce vrei sa spui matale cu articolu' asta? Ca Ponta ... minte, minte luminata? Nu pooot sa creeed, atataaaa tradare!!!!
01 mai, 2014
Horia Nabot
Diferențele doctrinare dintre partide, le fac și-ntr-o alianță - distincte
În campania electorală primiți, ceeace viclean - din vara trecută oferiți !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ