Oprescu semnează contractul vizând modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului

| 08 mai, 2014

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, semnează joi contractul de execuţie a lucrărilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului.

La evenimentul ce va avea loc la sediul Primăriei Capitalei este aşteptat şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pasajul de la Piaţa Sudului este cel mai mare proiect de infrastructură cu fonduri ale Uniunii Europene din Bucureşti realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 'Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale'.

Valoarea totală a proiectului este de 127.140.761,05 de lei, din care valoarea finanţării din Fondul European de Dezvoltare Regională se ridică la 85.125.468,39 de lei, iar cea a finanţării nerambursabile din bugetul naţional la 11.317.258.80 de lei, cofinanţarea beneficiarului fiind de 1.968.218,92 de lei, transmite Agerpres.

Pasajul rutier subteran Piaţa Sudului este o lucrare care asigură fluidizarea traficului pe direcţia inelului principal şi pe arterele adiacente inelului median al Capitalei.

Pasajul rutier de pe direcţia calea Văcăreşti - str. Niţu Vasile prezintă avantaje pe multiple planuri: siguranţa circulaţiei, sporirea capacităţii de circulaţie şi a vitezei de deplasare a autovehiculelor, scăderea numărului orelor petrecute în trafic şi reducerea noxelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ