Oprescu şi Teodorovici au semnat cel mai mare proiect de infrastructură pe fonduri europene din București

| 08 mai, 2014
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnt joi contractul de execuţie a lucrărilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului alături de ministrul Fondurilor Europene, Teodorovici.

„În calitate de cetățean, mă bucur să văd că avem un proiect care ne va face mai ușoară viața în Capitală, iar ca ministru susțin cu toată forța atragerea cât mai multor bani europeni în România. În perioada 1 mai 2012 – 5 mai 2014, țara noastră a solicitat rambursarea a peste 5,05 miliarde de euro şi a încasat o sumă de peste 5,07 miliarde de euro din fondurile structurale şi de coeziune. Este un salt spectaculos, dar mai avem mult de lucru. Nivelul actual de absorbție, de aproape 35%, este încă unul departe de ceea ce îmi doresc eu, dar la final de 2015 avem șansa reală să atingem 80%. Este foarte greu de recuperat tot ceea ce a distrus cu bună știință fosta guvernare. Simplificăm și reparăm atât cât putem pentru ca riscul de a pierde bani să fie unul cât mai mic. În următorul cadru financiar vom atrage întreaga suma alocată ca urmare a măsurilor luate în 2013 și în acest an”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Acesta a subliniat că proiectul pasajului rutier subteran Piața Sudului “este unul valoros” și și-a exprimat încrederea că lucrarea va fi finalizată până în decembrie 2015.

„Trebuie să ne mobilizăm și să lucrăm ca o echipă. Domnul Sorin Oprescu se poate baza pe Ministerul Fondurilor Europene, pe Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, dar și pe suportul meu personal. Mai mult, aștept ca Primăria Capitalei să acceseze cât mai mulți bani europeni. Mult succes, domnule primar și sper să avem cât mai multe astfel de colaborări pentru bucureșteni, pentru români”, a mai spus Eugen Teodorovici.

La rândul său, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că lucrarea pentru care astăzi s-a semnat contractul de execuție, reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură pe fonduri europene din București, realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, cu o valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR de 85.125.468,39 lei.


„Considerăm că este un bun început, ne aliniem la metodologia modernă care să nu deranjeze foarte mult circulația în timpul lucrărilor. Studiile de trafic efectuate în zona Piaţa Sudului, în perioadele de „vârf”, demonstrează că există disfuncţionalităţi ale traficului evidente, de aici și importanța majoră a acestui proiect. Așadar, pasajul rutier subteran Piaţa Sudului este o lucrare care asigură fluidizarea traficului pe direcţia inelului principal şi pe arterele adiacente inelului median al Municipiului Bucureşti. Îi mulțumesc domnului ministru Eugen Teodorovici pentru sprijinul acordat de fiecare dată și-l asigur de aceeași transparenţă și prietenie”, a precizat Edilul Capitalei.

Pasajul rutier subteran Piaţa Sudului este cel mai mare proiect de infrastructură cu fonduri UE din Bucureşti, realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 «Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, Domeniul Major de Investiţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane – inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură”».

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ