SORIN OPRESCU, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind viitorul "deltei" Văcărești

| 21 mai, 18:53

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a transmis, joi, un anunț care îi va încânta pe toți bucureștenii interesați de viitorul Parc Natural Văcărești.

ntr-un mesaj postat pe contul său de socializare, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, aduce la cunoștința bucureștenilor că s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Parcul Natural Văcărești, și cu responsabilii Direcției de Mediu din Primăria Municipiului București, iar împreună au stabilit că pot reintroducere pe ordinea de zi a ședinței Consiliul General al Municipiului București proiectului de hotărâre privind avizarea suprafeței administrative ce va urma să facă parte din aria naturală protejată a Parcului Național Văcărești.

"SUSTIN Parcul Natural Vacaresti!

Pe baza punctului de vedere solicitat de Primaria Municipiului Bucuresti in data de 9 aprilie 2015, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a transmis astazi, 21 mai 2015 - in calitate de administrator al zonei - clarificarile legate de suprafata viitorului Parc Natural Vacaresti si sustinerea studiului de fundamentare. In aceste conditii, m-am intalnit astazi cu reprezentantii Asociatiei Parcul Natural Vacaresti, respectiv Cristian Lascu, Dan Barbulescu si Alex Gavan si responsabilii Directiei de Mediu din Primaria Municipiului Bucuresti si impreuna am decis ca dispunem de documente revizuite care ne permit sa reintroducem pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti proiectul de hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti", a scris, joi, pe Facebook, Sorin Oprescu.

Este vorba despre zona naturală formată în jurul Lacului Văcărești din Capitală, o suprafață de 183 de hectare, aflată în Sectorul 4. Zona aflată la cinci kilometri de Piața Universității ar putea deveni o atracție turistică de nivel european și ar da o nouă dimensiune orașului București, întrucât aici a apărut un ecosistem natural, specific unei delte, cu o vegetație cuprinzând sute de specii de plante și o bogată diversitate de animale și păsări.

Pentru ca viitorul Parc Văcăreşti să obţină statutul de arie naturală protejată de interes naţional este necesară o hotărâre de guvern care să cuprindă atât Studiul de Fundamentare Ştiinţifică şi avizul Academiei Române, cât şi hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ