Percheziţii DIICOT la un penitenciar din judeţul Hunedoara într-un dosar de proxenetism

| 09 mai, 17:44

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au efectuat luni cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea unei grupări de proxeneţi care recruta şi obliga tinere să se prostitueze în străinătate.

De asemenea, anchetatorii au efectuat o percheziţie la Penitenciarul Bârcea Mare - Deva, judeţul Hunedoara, unde se află încarcerat unul dintre membrii grupării. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anilor 2012 - 2013, pe raza oraşului Dumbrăveni din judeţul Sibiu, s-a constituit o grupare infracţională, care avea ca scop obţinerea de beneficii materiale ca urmare a săvârşirii de infracţiuni pe linia proxenetismului. 

Astfel, membrii grupării au recrutat persoane de sex feminin vulnerabile, cu o situaţie materială precară, în special din localităţile rurale de pe raza judeţelor Sibiu şi Mureş, pe care le-au constrâns atât fizic, cât şi psihic la practicarea prostituţiei în mai multe localităţi de pe teritoriul Germaniei, Austriei sau Elveţiei. De asemenea, unul dintre suspecţi a racolat o minoră în vârstă de 14 ani pe care a transportat-o la domiciliul său în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei. 

Până în prezent, au fost identificate 18 persoane vătămate care au fost racolate, transportate şi exploatate prin practicarea prostituţiei în cluburi de noapte de pe teritoriul Austriei şi Germaniei, cât şi în mai multe localităţi de pe teritoriul României. Suma de bani obţinută de grupare este de peste 120.000 de euro. 

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au fost aduse 21 de persoane în vederea audierii. 

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Sibiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul pentru Informaţii şi Protecţie Internă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ