PERCHEZIŢII DNA la Iaşi: infracţiuni legate de un proiect european de management al deşeurilor

| 18 noi, 10:29

Procurorii DNA efectuează percheziţii în mai multe locaţii din Iaşi şi Bucureşti, printre care una la sediul Consiliului Judeţean Iaşi, privind fapte legate de un proiect european de management al deşeurilor, au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

Potrivit surselor, se fac cercetări pentru infracţiuni de corupţie, asimilate acestora, fraudare de fonduri europene, fapte comise în perioada 2014-2015. 

DNA a anunţat că miercuri au loc percheziţii în şase locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice. 

"Procurori DNA - Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014 - 2015. În cursul zilei de 18 noiembrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în şase locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi. 

Anchetatorii au descins miercuri dimineaţa la sediul Consiliului Judeţean Iaşi, fiind vizaţi reprezentanţii Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară EuroNEST. 

"Au venit să verifice documente privind achiziţia de pubele şi autospeciale pentru Inspectoratul Situaţii de Urgenţă. Deocamdată nu ştiu mai multe informaţii", a declarat Victorel Lupu, vicepreşedinte CJ cu atribuţii de preşedinte interimar. 

Procurorii DNA au descins pentru a doua oară la CJ Iaşi în cursul acestui an. În luna aprilie, procurorii anticorupţie au verificat modul în care s-a derulat o licitaţie privind tipărirea unor materiale de promovare a Iaşiului. În urma acestei descinderi, preşedintele Cristian Adomniţei şi două angajate ale consiliului, dar şi un reprezentant al firmei care a câştigat licitaţia au fost reţinuţi, fiind plasaţi ulterior sub control judiciar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ