PERCHEZIŢII în Mehedinţi la persoane bănuite de evaziune. PREJUDICIU: peste 10 milioane de euro

| 01 oct, 08:30

Poliţiştii din Mehedinţi efectuează joi 25 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite Agerpres.

Percheziţiile sunt efectuate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, pe raza judeţelor Mehedinţi, Timiş, Arad şi Caraş-Severin, iar 20 de persoane urmează să fie conduse la audieri, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2014, 32 de persoane, având calitatea de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) ai 35 de societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist, bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în care ar fi fost implicate firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse. 

"Aceştia ar fi înregistrat, în contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto, etc.), în valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal Taxa pe Valoare Adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit", se arată în comunicat. 

Ulterior, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de "rularea" acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor implicate, ar fi fost disimulată adevărata natură a provenienţei banilor, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală. 

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. 

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Alexandru Florea , editor: Georgiana Tănăsescu)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ