Personalul TESA din Sănătate ameninţă cu proteste. Vlad Voiculescu: Vom avea o rectificare, probabil, în luna octombrie

| 05 sep, 16:01

Noi ameninţări cu greva în sistemul sanitar. Sindicatele ce reprezintă personalul TESA anunţă proteste de amploare. Liderii sindicali spun că în cel mult o lună ar putea fi o grevă generală în întregul sistem sanitar, nu doar la nivelul personalului TESA. Sperăm ca lucrurile să meargă în direcţia bună, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după discuţiile cu liderii sindicali.

Vom avea o rectificare, probabil, în luna octombrie. Dar sperăm ca lucrurile să meargă în direcţia bună. Suntem conştienţi că ceva trebuie făcut şi pentru această categaorie de bugetari, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după discuţiile cu liderii sindicali.

Liderii sindicali de la Sanitas au luat foc după ce au văzut OUG 43 adoptată săptămâna trecută, cea care reglementează plata gărzilor suplimentare pentru medici.

Liderii sindicali spun că au descoperit cu stupoare că în actul normativ au fost introduse majorări salariale şi pentru personalul TESA din mai multe ministere. Şi asta, deşi, la diferitele negocieri lor li s-a spus că, momentan, nu sunt bani pentru a elimina nedreptăţile salariale pentru personalul TESA care lucrează în spitale, în direcţii de sănătate publică şi în creşe.

Sunt diferenţe foarte mari între cei care lucrează în spitale clinice şi cele neclinice, spun sindicaliştii. Acestea pot ajunge până la 800 de lei, iar un angajat cu studii superioare poate primi cu până la 1.200 de lei mai mult decât unul care are şcoală postliceală.

Federaţia Sanitas a convocat, luni, un Birou Executiv Extraordinar pentru a stabili calendarul acţiunilor de protest. Spun că în cel mult o lună ar putea fi o grevă generală în întregul sistem sanitar, nu doar la nivelul personalului TESA.

Tag-uri: TESA, vlad voiculescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ