Peste 20.000 de americani ajung anual la urgență din cauza consumului de suplimente alimentare

| 16 oct, 10:32

Peste 20.000 de americani ajung anual la urgență din cauza consumului de suplimente alimentare, conform unui studiu federal publicat în 'New England Journal of Medicine', citat joi de agenția France Presse. Aproape o treime dintre acești pacienți (28%) sunt adulți tineri cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani.

Aproximativ 10% dintre cei care s-au prezentat la servicii medicale de urgență au necesitat spitalizare, conform studiului efectuat de agenția medicamentelor Food and Drug Administration (FDA) și Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Cercetătorii au analizat statistici efectuate pe parcursul unui deceniu (2004-2013) în 63 de spitale reprezentative pentru Statele Unite ale Americii. Suplimentele pentru pierderea în greutate sau pentru oferirea unui surplus de energie au fost responsabile pentru 71,8% din urgențele medicale.

Acești pacienți s-au plâns de simptome cardiovasculare, inclusiv palpitații, dureri în piept și accelerări ale ritmului cardiac (tahicardie). Potrivit studiului, persoanele cu vârste între 20 — 34 de ani reprezintă 58% dintre aceste cazuri, notează AFP.

Acesta este primul studiu care dezvăluie un mare număr de probleme grave de sănătate legate de consumul de suplimente alimentare, o industrie care adună 32 de miliarde de dolari anual în SUA și care este supusă unei supravegheri sporite din partea autorităților federale și grupurilor de consumatori. Aceștia din urmă se așteaptă la reglementări mai stricte, menționează AFP.

Pe lângă problemele cardiovasculare, consumul acestor suplimente provoacă reacții alergice grave, vărsături și greață legate de compoziția lor foarte variată (vitamine, minerale, aminoacizi, produse pe bază de plante).

Nici un supliment alimentar nu necesită aprobarea FDA pentru a fi comercializat în SUA, spre deosebire de medicamente, atrage atenția AFP.

Cu toate acestea, unele conțin substanțe care au efecte periculoase puternice asupra organismului. Însă producătorii lor nu sunt obligați să aplice avertismente pe etichetele lipite pe cutiile suplimentelor alimentare.

Potrivit unei legi din 1994, criticate de autoritățile de sănătate din SUA, suplimentele alimentare sunt considerate sigure până la proba contrarie.

Studiul federal nu oferă nici o statistică cu privire la decesele care ar fi putut rezulta din consumul acestor produse, deoarece a urmărit numai vizitele la spital cauzate de consumul suplimentelor alimentare, precizează AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 oct, 18:04
mihail30
Simplu de utilizat !
Colaborare cu contract de comision! Avem nevoie urgent de persoane extrem de serioase, pentru lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Cerinte: disponibilitate la studiu, varsta minima de 18 ani, cunostinte de navigare pe internet, folosirea emailului, lucru cu documente word si pdf. Oferim instruire gratuita si pas cu pas. Numai cei foarte seriosi pot sa ceara detalii mai multe la adresa de email:
17 oct, 15:22
MIRELA
colaborare
Super-oportunitate de castig la
domiciliu! Avem nevoie de cei mai seriosi oameni,
pentru cel mai serios program de lucru la domiciliu!
Cerinte: varsta minima de 18 ani, cunostinte minime de
folosire a calculatorului, de lucru cu documente word si
pdf, de navigare pe internet, de utilizare a email-ului.
Oferim instruire gratuita, pas cu pas. Numai persoanele
foarte serioase sunt asteptate sa solicite detalii la adresa
de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ