Petre Daea, comparație total neinspirată: ”Porcii aceștia toți se incinerează. Acolo e ca la la Auschwitz”

| 26 iul, 10:04

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seara, la Antena 3, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: "Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz, dom'ne".

Ministrul agriculturii, Petre Daea, spune că a fost noaptea în județul Tulcea, unde în exploatația comercială CARNIPROD sunt uciși zeci de mii de porci. Marți, numărul porcilor uciși și incinerați din fermele CARNIPROD a depășit 30.000. ”Acolo este ca la Auschwitz”, a fost comparația nefericită făcută de ministrul Daea. Într-o parte, porcii sunt uciși, apoi leșurile lor sunt aruncate pe foc, potrivit agroinfo.ro.
Declarații Daea:
  • O facem cu mare durere, dar nu există altă soluție, din nefericire. Acest nenorocit de virus care a măturat Europa, a măturat Rusia, a măturat Ucraina, a măturat Moldova, Polonia, Letonia, a fost în Cehia, este și în Ungaria, iată că a intrat și la noi.
  • Noi am avut o graniță destul de mare cu, practic, estul Europei, 1.400 km. Ne-a apărut în Satu Mare, cauza a fost omul în zona respectivă, când a trebuit să intervenim rapid și medicii au intervenit în programul stabilit, respectând întocmai modul de acțiune, plan de contingență. Acest virus nenorocit a venit din nefericire și în România, pe granița cu Ucraina. L-am izolat acolo. Planul de contingență a fost pus imediat în aplicare.
  • Trebuie să sacrificăm, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod Tulcea și avem o veste proastă că mai trebuie să... virusul ar fi și în alt complex care înseamnă undeva 17.000 – 18.000 de capete.
  • Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente ca să ușureze boala, singura metodă este sacrificarea.
  • Porcii aceștia toți se incinerează, cu condițiile de mediu, cu medicii acolo, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Gândiți-vă că sunt efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă și se pun pe foc. O fac (procedura n.r.) medicii veterinari care sunt la limita rezistenței psihice, să stai cu 2000 - 3000 de porci pe zi să-i omori, e o situație greu de explicat.
UPDATE Mişcarea România Împreună îi cere ministrului Agriculturii, Petre Daea, să demisioneze de urgenţă după "declaraţia incalificabilă prin care a comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul".
"Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii", se arată într-o poziţie postată pe site-ul Mişcării România Împreună.
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ