PF Daniel: Pacea sufletului să devină izvor de pace socială

| 23 dec, 11:40

Patriarhul Daniel îndeamnă, într-un mesaj scris la nașterea Domnului, să revenim la gânduri pașnice și să ne regăsim pacea interioară, ca metodă de a redobândi pacea socială în lumea tot mai agitată și mai periculoasă în care trăim.

Mesajul Patriarhului vine la doar o zi după un sondaj de opinie publicat de INSCOP arată că încrederea românilor în Biserciă a scăzut dramatic din septembrie până în decembrie, în contextul tragicului eveniment din Colectiv.

Biserica a fost aspru criticată pentru atitudunirea ei față de tragedie, dar și după dezvăluirile din presă că înalții prelați folosesc mașini de poliție care le deschid drumul în traficul aglomerat.

Citește și: Pastorala PF Daniel: Activitatea educațională, pastorală și social-filantropică a Bisericii trebuie intensificată

„Bucureşti, la Naşterea Domnului 2015

„Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu

şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!”

(Luca 2, 14)

Dumnezeu Cel veşnic viu se face Om muritor, pentru a dărui oamenilor muritori viaţa veșnică. Fiul lui Dumnezeu Se face Fiul Omului, pentru ca omul să poată deveni fiul lui Dumnezeu după har (cf. Ioan 1, 12). Coborârea Fiului lui Dumnezeu Iisus Hristos între oameni este începutul înălţării omului în împărăţia iubirii Preasfintei Treimi. Însă această înălțare a omului are ca bază împăcarea dintre Dumnezeu Cel Sfânt şi omul căzut din legătura cu El prin păcatul neascultării. Aşadar, omul cel nou în Hristos este omul în care locuiește pacea lui Dumnezeu şi care lucrează pentru împăcarea oamenilor cu Dumnezeu şi întreolaltă.

Astăzi, când crește violența verbală şi fizică în familie, în societate şi se înmulțesc conflictele militare şi terorismul în multe părţi ale lumii, Biserica trebuie să apere şi să cultive valorile eterne ale Evangheliei iubirii lui Hristos şi ale demnității omului creat după chipul lui Dumnezeu. Darul păcii spirituale, al împăcării omului cu Dumnezeu, cu sine şi cu semenii, se primeşte prin rugăciune şi se cultivă prin gânduri, cuvinte şi fapte milostive, astfel încât pacea spirituală a sufletului să devină izvor de pace socială, de pace în familie, în comunitate şi în lume. De aceea, toţi suntem chemaţi de Dumnezeu să cultivăm pacea şi cooperarea între popoare, nu învrăjbirea şi conflictele violente.

Cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos şi al Anului Nou – 2016, vă adresăm doriri de sănătate şi mântuire, pace şi bucurie, dimpreună cu urarea tradițională: La mulţi ani!

Cu deosebită preţuire şi frăţească îmbrăţişare în Hristos Domnul,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ