Guvernul taie banii pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului

| 05 dec, 14:49

Guvernul taie toţi banii de construcţii ai Bisericii Ortodoxe din proiectul de buget pe 2016, ceea ce ridică o mare problemă pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. În acelaşi context, patriarhul Daniel se declară de acord cu impozitarea veniturilor bisericii, cu condiţia să primească înapoi proprietățile confiscate.

Guvernul Cioloş a tăiat toţi banii pentru biserici din proiectul de buget pe anul 2016. Acest lucru va avea efecte mai ales asupra Catedralei Mântuirii Neamului, construcţie susţinută până acum masiv de la bugetul de stat. Numai în 2015 statul a alocat 177 de milioane de lei pentru construcţia lăcaşurilor de cult., informează RomâniaTV.

Această decizie a fost precedată de o întâlnire între premierul Dacian Cioloş şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

Pe de altă parte, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a declarat, sâmbătă, că Biserica este de acord să i se impoziteze veniturile și preoții să nu mai primească salarii de la stat, cu condiția ca BOR să primească înapoi proprietățile confiscate.

"Noi am spus de mai multe ori că suntem de acord, nu numai să impoziteze veniturile, ci și să renunțăm la salariile de la stat, dacă ni se dă înapoi ceea ce în mod abuziv a luat statul ca proprietăți. Deci nu avem nevoie să stăm cu mâna întinsă la stat tot timpul, dar statul să ne dea înapoi ceea ce a luat ca fiind donații date Bisericii în mod liber. Și atunci când se face acest echilibru, nu mai avem nevoie de salarii de la stat și de celelalte", a declarat Patriarhul Daniel.

Declarația a fost făcută după ce Patriarhul Daniel a oficiat slujba de sfințire a capelei Penitenciarului Jilava.

Întrebat de jurnaliști cum comentează informația potrivit căreia inspectorii de la Curtea de Conturi au descoperit nereguli la Patriarhia Română, PF Daniel a precizat că acele probleme au fost la Secretariatul de Stat pentru Culte și nu la Patriarhia Română, probleme care însă au fost remediate.

"V-ați uitat când a fost publicată? În 27 februarie. Între timp, cei cu auditul, că nu au venit la noi la Patriarhie, că ei verifică doar banii statului, la Secretariatul de Stat pentru Culte, și s-au remediat toate problemele existente și s-a cerut o mai mare precizie în legislație, pentru că legislația este uneori ambiguă și nu știi dacă un ban poate fi folosit doar cu o singură destinație sau cu destinație similară. Și atunci acestea au fost remediate în luna martie și de aceea noi am cerut Secretariatului de Stat pentru Culte să clarifice problema", a spus Patriarhul Daniel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ