Monica Macovei: Guvernul Cioloș există datorită străzii, a oamenilor

| 04 dec, 17:19

Europarlamentarul Monica Macovei, președintele partidului M10, a declarat vineri, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că principala misiune a Guvernului Cioloș e să spargă monopolul PSD și al PNL, pentru a permite oamenilor din partidele noi să intre într-o competiție electorală reală.

'Guvernul Cioloș are cel mai mare mandat popular pe care l-a avut vreodată un guvern în România, pentru că s-a născut după ce strada, oamenii au dat jos Guvernul Ponta. Ca atare, Guvernul Cioloș există datorită străzii, a oamenilor. De aici rezultă că Guvernul Cioloș trebuie să facă ceea ce au cerut oamenii, or oamenii au cerut ca partidele vechi să plece acasă — 'PSD, PNL, aceeași mizerie' a fost una din pancarte, strada a cerut diverse măsuri care se pot numi toate la un loc reformă electorală: alegerea primarilor în două tururi, vot prin corespondență și electronic, 300 de parlamentari, eliminarea pragului electoral la alegerile locale și parlamentare', a afirmat Monica Macovei.

Ea a mai spus că legile electorale actuale nu permit noilor veniți în politică să intre într-o competiție reală.

'Primul lucru pe care trebuie să-l facă și care schimbă țara aceasta este spargerea monopolului partidelor mari, care sunt aici de 25 de ani, care ne-au adus aici și pentru care oamenii care au ieșit în stradă au spus că nu le mai vor. (...) Trebuie să schimbe legile electorale, așa încât să poți să spargi monopolul partidelor vechi și acești oameni din partidele noi să poată intra într-o competiție. Așa cum sunt azi legile, ei nu pot intra într-o competiție reală. (...) Acesta e rolul cel mai important al Guvernului Cioloș. (...) Dacă nu distrugem acest monopol al PSD și PNL, n-am schimbat nimic', a mai spus Monica Macovei.

Partidul M10 organizează la Cluj, în 4-5 decembrie a.c., o întâlnire de lucru națională, la care vor fi discutate chestiuni de organizare, comunicare, doctrină și valori, politici publice, strategie politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ