Plenul Camerei dezbate şi votează, luni, cererea DNA în cazul Bejinariu

| 28 noi, 09:50

Cererea DNA privind efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul 'Microsoft 2', va fi dezbătută şi votată de plenul Camerei luni.

Marţea trecută, Biroul permanent al Camerei a decis convocarea plenului pentru lunea viitoare, de la ora 16,00, iar la finalizarea dezbaterii din plen, este programat votul secret cu bile. 

Şedinţa de plen va fi precedată, la ora 14,30, de reunirea Comisiei juridice a Camerei, care trebuie să întocmească un raport în acest caz. 

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut pe 21 noiembrie sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 - 2004, în legătură cu săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul 'Microsoft 2'. 

Procurorii susţin că Bejinariu, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr.1473/11.12.2003 şi nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 12:08
Ionel Coşniceru
Cautam colaboratori ambitiosi!
Cautam colaboratori ambitiosi! Hollywood va fi mai aproape! Castigi bani cu un subiect de Hollywood! Cu rezultate sigure: Proiect B! Bani online, cu cel mai bun subiect de film! Oferim o oportunitate unica! Un sistem cu totul special! Proiect B: o cariera de viitor! Scopul nostru este: Hollywood! Solicita acum detalii la adresa de email : [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ