PLEVNELIEV, despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen: O amânare continuă nu e corectă

| 20 feb, 14:02

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a declarat, vineri, în cadrul conferinţei comune cu Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen, că ”suntem deja în linie dreaptă şi nu aşteaptă o amânare continuă, pentru că nu e corect şi nu merităm acest lucru”.

Reprezentantul presei bulgare a întrebat în cadrul conferinţei de presă comune a celor doi şefi de stat dacă rapoartele critice ale Bruxelles-ului pot împiedica aderarea Bulgariei la Schengen. ”Noi spunem în mod cert că îndeplinim criteriile. Comisia Europeană spune, de asemenea, acelaşi lucru şi Parlamentul European a confirmat asta”, a spus preşedintele Bulgariei, Plevneliev.

El a menţionat că ”graniţa bulgară cu Turcia este una dintre cele mai încărcate”.

”Avem rezultate semnificative, mult mai bune ca graniţa externă a Uniunii Europene decât multe alte state membre ale UE. Ţara este dotată şi îşi face treaba, la frontieră. Nu aşteptăm şi nu suntem de acord să existe o legătură între Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV, nr) şi parteneriatul Schengen. Este vorba despre două instrumente diferite, nu au nimic în comun”, a mai menţionat preşedintele Bulgariei.

El a ţinut să mai afirme că ”regretă că există câteva state europene care condiţionează aceste lucruri”.

Nu este corect, şi avem convingerea că Parlamentul European a oferit o direcţie clară. Schengen este Schengen, MCV este MCV. Comisia Europeană este un partener bun, în ceea ce priveşte Schengen. A venit vremea să existe o corectitudine în acest sens, după cum s-a întâmplat şi cu alte state, de aceea, anul acesta noi ne vom unifica, din nou, eforturile. Suntem deja în linie dreaptă, şi nu aştept o amânare continuă pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Nu este corect şi nu merităm asta. Suntem gata şi a venit deja timpul să se ia aceatsă decizie”, a mai spus preşedintele Bulgariei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ