PNL devine ”debaraua” cu traseiști a Parlamentului?

Toți cei care se roagă într-o anumită parte a presei de sănătatea surmenatului președinte Traian Băsescu, mai nou fac cruci mari băbești și conjuncturale și pentru liderul PNL, Crin Antonescu.

Acesta este prima și singura fisură apărută în 3 ani de zile în care tabăra băsistă a pierdut o redută după alta, în luptele cu USL, așa că e lesne de înțeles înfrigurarea cu care se contorizează fiecare mișcare a liberalilor.

Ce va face PNL? Cât îl vor ține bateriile pe Antonescu? Acestea sunt întrebările care se dezbat din greu. Mare parte din partizanii lui Traian Băsescu se uită cam lung și dezamăgiți la evoluția lui Antonescu. Marea schismă a USL până la urmă nu a fost deloc așa de mare și de cumplită cum și-ar fi dorit. A devenit evident că socoteala băsiștilor de acasă nu prea se pupă cu cea din târg, acolo unde și-a băgat coada și Tăriceanu. Semnul cel mai clar că manipularea liberală a fâsâit parțial și a scăpat de sub control s-a văzut la votul de investire a guvernului Ponta 3, acolo până unde și Blaga a fost nevoit să recunoască cu frustrare că un număr de 30 de parlamentari liberali au votat ”cum nu trebuie”, sprijinind demersul lui Victor Ponta.

Nici cu premeirul nu au ieșit socotelile, pentru că Victor Ponta a învățat foarte bine lecția, în 3 ani de USL: cu Băsescu este esențial să nu intri în confruntare directă, pentru că asta își dorește și, în ultimă instanță, asta ar însemna să lupți după regulile sale preferate.

Victor Ponta nu a răspuns, așa cum se spera la Cotroceni, cu nervi la nervii lui Crin Antonescu. Ba mai mult, a lăsat o portiță deschisă, pentru o răzgândeală de ultim moment a liderului PNL sau pentru disidenții din partidul acestuia, nu se înțelege prea bine.

Cert este că declarația lui Ponta conform căruia demersul politic al USL trebuie continuat iar liberalii sunt oricând bineveniți să revină la guvernare, le-a cam stricat cheful celor care jubilau în tabăra adversă. Cum Antonescu nu este un lider foarte previzibil iar PNL va ajunge curând într-o situație electorală deznădăjduită, orice este posibil...

Pe moment Antonescu pare să stea bine la capitolul muniție, după ruptura din USL a apărut și momentul demisiei la nervi de la șefia Senatului. Șeful liberalilor încă își continuă inerțial traiectoria centrifugă din USL, pe care s-a înscris la nervi. Așa cum este însă cunoscut acesta, cât de curând va vedea situația în culori mult mai sumbre. Pe moment încă își face planuri, presa băsistă îi aruncă încântată bezele în timp ce publică materiale elogioase despre planurile PNL de racolare, din Parlament.

Situația reală însă nu lasă loc de prea mult optimism. În teritoriu, echipa PNL se împarte în două mari grupe: prima care pur și simplu nu s-a supus ordinului venit de la centru și nu și-a dat demisiile, al doilea grup care s-a supus dar care acum se plânge din ce în ce mai vocal că Antonescu a aruncat toate cărțile câștigătoare pe care partidul le ținea pentru alegeri. Pentru calmarea acestora, în disperare de cauză, liderii PNL l-au convins pe Antonescu să se deplaseze în teritoriu, într-un veritabil turneu de ”moaște făcătoare de minuni”.

Ce minuni va face până la urmă Crin Antonescu, rămâne de văzut. Liberalilor din provincie, aruncați din structurile de putere și ieșiți din ecuația guvernamentală chiar înainte de alegeri, le cam arde cămașa și vor mai mult decât vorbe goale și vizite cordiale. Crin Antonescu se va duce la ei, să-i calmeze, cu mâna goală. Tot ce le poate oferi în acest moment Crin Antonescu sunt povești frumoase despre această inițiativă problematică din Parlament. Chiar dacă ar reuși, în cel mai bun caz, deci, ideea lui Antonescu ar transforma PNL într-un partid nefrecventabil, un veritabil depozit de traseiști, la concurență cu partidulețul Elenei Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mar, 2014
PENSIONAR
Pentru milioane de saraci, -liberalizmul- inseamna saracie, inbogatire din nemunca, furtisag, si inginerii financiare.Ca si- ppe-DRAPTA- este tragic pentru milioane de saraci, someri, bolnavii, handicapatie etc.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ