Klaus Iohannis, demolatorul PNL, a rămas blocat în proiect

| 08 mar, 2014

Întrebat de presă ce părere are despre noul Guvern, Klaus Iohannis și-a exprimat frustrarea față de succesul premierului Victor Ponta, dovedind încă o dată că placa primarului de la Sibiu s-a zgâriat definitiv la momentul părăsirii USL.

"Nu a dorit să intre, în mod paradoxal, în Parlament pentru o modificare care muta un cuvânt de la o poziţie la alta, spunând că este complicat, că nu se cuvine, în schimb a făcut o nouă alianţă, un nou Guvern. Acest lucru arată clar că a minţit că nu vrea să intre în Parlament, că este complicat. A fost un pretext, aşa cum am spus noi de la început. A fost pretextul cu care a dorit şi a şi reuşit să rupă USL. Victor Ponta nu a dorit să continue în formula USL", a declarat Iohannis.

Sigur că pentru ambițiile și orgoliul rănit al primarului de Sibiu este mult mai ușor să insiste pe aceeași tmă de comunicare și să evite explicațiile care-l pun într-o lumină nefavorabilă. Adevărul însă, pe care Iohannis evită să-l admită, este că propria sa persoană a dispărut cu repeziciune suspectă din discursul liberal, chiar din seara în care Crin Antonescu motiva ieșirea PNL din USL fără să sufle un cuvințel despre ”omul providențial” adus de la Sibiu să salveze onoarea partidului.

Iohannis nu a putut in extremis să evite speculațiile care au fost încurajate tocmai de încăpățânarea cu care atât el cât și Antonescu au legat portofoliul de Interne de funcția de vicepremier pe chestiuni economice.

Între timp ”gogoașa” Iohannis s-a dezumflat definitiv, lăsat dn brațe chiar de către aceia care-l zugrăveau fantasmagoric la momentul crizei drept următorul premier sau, de ce nu, chiar președinte. Dar cum distanța clarifică multe confuzii, acum se poate vedea foarte clar că Iohannis a fost doar un pretext și o simplă manipulare. Acolo sus, cineva și nici nu e greu să ghicim cine, a vrut peste capul tuturor liberalilor scoaterea PNL de la Guvernare. Iohannis a fost doar instrumentul aflat la îndemână și dacă nu ar fi fost el, s-ar fi găsit altul. Acum ”pretextul Iohannis” critică alternativa ”cu experiență” pe care ar fi refuzat-o de fapt Ponta. Dar Iohannis evită să reamintească interlocutorilor săi că, de atâta experiență liberală, DNA nu mai prididea să bage iluștrii liberali după gratii. Posesorul unei astfel de experiențe este însuși primarul Sibiului, care încă nu și-a lămurit numeroasele procese pe acuzații de incompatibilitate, pe care le are pe rol. Ori, cu o singură sentință de acest gen împotriva sa, din omul providențial, viitorul premier și ilustrul prezidențiabil Iohannis nu mai rămân decât o sumă de vorbe mari și goale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 mar, 2014
PENSIONAR
Era calul -troian- a lui antonescu marele neoliberal.dACA RAMENEA PROFESOR LA TULCEA ERA SOCIAL DEMOCRAT CU VENITUL UNI PROFESOR NU SENATOR CARE SE PLINBA SI CRITICA, DAR NU FACE NIMIC PENTRU MILIOANE DE SARACI, SOMERI, CARE NU AU AJUNS SENATOR LIBERAL.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ