Controlul lui Băsescu sau răzbunarea lui Antonescu?

| 09 mar, 2014

Mai mulți liberali care nu se află în tabăra de susținători necondiționați ai lui Crin Antonescu au probleme cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Oare este vorba despre influența lui Traian Băsescu, prin intermediul gardienilor săi ce pun presiune cu dosare pe liberali, cu scopul final de a-l controla pe Antonescu, sau se poate observa dorința lui liderului PNL de a-și controla oamenii cu ajutorul Justiției?

Răspunsul la această întrebare ni l-a oferit chiar purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, care a subliniat faptul că liberalii vor lăsa instanța să decidă dacă dosarul fostului vicepremier Daniel Chițoiu este subțire sau nu. Mai exact, PNL a făcut oficial anunțul că acesta, cercetat de DNA pentru o posibilă constituire a unui grup infracțional organizat, precum pentru abuz în serviziu, e bun de pușcărie!

Chițoiu a devenit un liberal „neiubit” de Antonescu și acoliții săi încă din septembrie 2013, când i-a fost cerută demisia, dar acesta a fost propulsat la vârful PNL datorită relațiilor apropiate cu „nașul” Dan Radu Rușcanu, care a fost acuzat că promova mai mult principiile PSD-ului decât interesele PNL-ului în fostul Guvern USL.

Însă fostul vicepremier liberal a fost trecut pe „lista neagră” în momentul în care a declarat că a fost sunat de Președintele Traian Băsescu pentru a nu-l demite pe Radu Ghețea de la conducerea CEC Bank, la câteva săptămâni după ce banca acordase Ioanei Băsescu un credit imobiliar record, de un milion de euro, pentru ca familia prezidențială să-și poată achizițioana terenul de la Călărași.

În urma acestei situații din care Băsescu profita pe deplin, premierul Victor Ponta a a susținut înființarea unei comisii parlamentare, în timp ce Președintele PNL Crin Antonescu declara că a aflat de subiect din presă, pentru ca la câteva săptămâni după, comisa înființată de PSD să pară nedorită de către liberali.

Deși aparent fără nicio legătură cu acest caz, DNA a început urmărirea penală a lui Daniel Chițoiu, după ce a solicitat avizul de la Camera Deputaților. Fostul ministrul liberal a fost acuzat că ar fi promovat o Ordonanță de Urgență cu scopul de a schimba structura de conducere a ASF în interesul grupului Financiar Carpatica Asigurări.

Iar lista liberalilor „neiubiți” de Președintele PNL Crin Antonescu, pentru că nu promovau interesele personale ale liderului, continuă! Fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost implicat într-un scandal de trafic de influență, montat de o denunțătoare din Oradea, apoi a fost tința unei denigrăzi pe prisma faptului că au fost găsite cazuri de întârziere a programelor europene din sarcina ministrului.

Punctul culminant a fost atins în urma unei campanii josnice de presă care a încercat să o facă părtașă într-un dosar de pensionare pentru soțul său, căruia i-ar fi asigurat în documente, în mod abuziv, un grad de handicap. Crin Antonescu nu a apărat-o public în niciuna dintre situațiile descrise, deoarece, au spus surse liberale, Mariana Câmpeanu a fost o susținătoare a alianței cu PSD și pentru că era constant apreciată de către Premierul Victor Ponta.

Lista liberalilor pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale este încheiată de către ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, în cazul căruia procurorii spun că au indicii rezonabile că nu își poate justifica averea.

Oare lista cu cei care nu mai sunt doriți de Crin Antonescu - nu este favorabilă și lui Băsescu? Dosarele, care au fost create de DNA cu scopul de a le distruge carierele politice liberalilor, nu îi avantajează atât pe Băsescu cât și pe Antonescu? Cine controlează pe cine, în condițiile în care aceștia au fost atacați pentur că erau susținătorii unei parteneriat cu PSD, în vedere continuării alianței USL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ