Blaga se oftică și mai croșetează un pic la o moțiune fără șanse

| 08 mar, 2014

Vasile Blaga este de două ori mofluz zilele acestea și are și de ce. Traian Băsescu se încăpățânează să-i dea liderului PDL dureri de cap.

În primul rând întorsătura umilitoare pentru liberali-democrații care s-au trezit amestecați la modul ridicol în susținerea unei sesizări rămase fără obiect la CCR, după ce Traian Băsescu și-a văzut de aranjamentele proprii și a reculat în fața lui Victor Ponta, numind Guvernul Ponta 3 după votul masiv obținut la investitura din Parlament și, mai mult decât probabil, după intervenții externe ultimative, având în vedere situația din Ucraina.

PDL-ul lui Blaga s-a trezit lăsat în ofsaid de Băsescu, într-o acțiune în care, afară de durerile de cap provocate lui Zegrean, care nu știe de unde să apuce drăcia, singura care a obținut ceva concret, adică expunere media, a fost Elena Udrea.

De gura lumii, Blaga a declarat cam fără chef că PDL nu-și va retrage sesizarea de la CCR, deși este evident pentru toți că sesizarea a rămas fără obiect și reprezintă, practic, muniție risipită.

De nervi și supărare, Blaga se întoarce la dragostea dintâi, moțiunea de cenzură pe care ar vrea din nou să o depună, chiar dacă se preface că a uitat ce declara zilele trecute, când îi momea pe liberalii lui Antonescu să o semneze, în semn de ”bărbăție” căci PDL nu are suficiente voturi pentru susținere.

Ori ce să se fi schimbat între timp cu PNL? Nimic în bine, totul în rău și toto Blaga a dat detalii despre cum ”trădează trădătorii” adică despre votul liberal în favoarea guvernului Ponta 3: ”PNL spune că e în Opoziție, Crin Antonescu și-a dat teatral demisia din fruntea Senatului. Numai că în teritoriu, peste tot, PNL e la putere. Nu există județ în care să nu aibă prefect sau subprefecți, reprezentanți ai Guvernului USD acum. Cum poți să spui că ești în Opoziție când reprezentanții tăi aplică programul Guvernului? Sunt mii de directori în deconcentrate numiți de PNL. Și vă mai spun ceva. Uitați-vă la votul pentru Ponta 3! Noi, PDL, am votat împotrivă cu bilele la vedere. Așa că din matematica votului rezultă că vreo 30 de liberali au votat cu Guvernul Ponta 3.”, a declarat Vasile Blaga.

Ce să înțelegem din toată această supărare a dânsului? PDL va merge ca un copil bosumflat înainte, deși e clar că nu are nicio șansă, atât cu sesizarea care-i dă de lucru lui Zegrean pe o temă expirată, cât și cu moțiunea de cenzură la adresa guvernului, pentru care fără liberalii lui Antonescu – așa cum rezultă de mai sus – liberal-democrații își vor dovedi ”bărbăția” de unii singuri, ei între ei.

Episodul doi al supărării care-l face și mai mofluz pe Blaga, este tot Băsescu, care-și face în mod suspect de lucru pe lângă PPE, mergând la Dublin ca... persoană particulară. Pentru cei mai neatenți, să reamintim că se dă în România de ceva timp o luptă surdă pentru grațiile PPE, între Băsescu și Blaga.

Până acum părea să fi punctat Blaga în acest război de uzură. PDL este cea mai amre formațiune membră PPE din țara noastră, iar Băsescu s-a retras din partid cu scandal, de dragul fanteziilor politice obscure ale Elenei Udrea. Probabil că atacurile prin care Băsescu a vrut să destabilizeze PDL au avut un rol important în mesajul dur și umilitor transmis de Merkel, când l-a lăsat să aștepte ca un oarecare la scara avionului și nu l-a primit pe președinte cu onorurile cuvenite funcției.

Nu prea există coincidențe în acest domeniu și să nu uităm că imediat după acest gen de o rară încărcătură ofesatoare, o delegație numeroasă a PDL a fost primită de Angela Merkel, care i-a și făcut favorul unei poze de grup lui Vasile Blaga. Deci un mesaj dur, din rever, la adresa lui Băsescu. Acesta însă nu se dă bătut și insistă să meargă și el la Dublin, la reuniunea PPE, deși nu mai are nicio calitate în prezent. Că există o miză ascunsă și Băsescu are pesemne de gând să facă ceva neplăcut pentru Blaga acolo, o dovedește însuși momentul acestei călătorii.

Social-democrata Corina Crețu l-a atacat imediat pe Traian Băsescu, acuzându-l că părăsește țara într-o perioadă de criză și conflict iminent în Ucraina, de dragul sindrofiilor PPE din Irlanda. Vasile Blaga are deci de ce să fie îngândurat. Care să fie intențiile lui Băsescu pentru care dă la spate și conflictul din Ucraina și oportunitatea politică personală de a se mai juca un pic de-a marele comandant de oști, de fapt un Moș Teacă local, la umbra protectoare a puternicei NATO.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ