Ponta preşedinte?

| 09 mar, 2014

Pe „roacheri” partidul i-a vrut tunşi. Pe Ponta, partidul îl vrea preşedinte. De ţară!

Cam aşa s-ar putea rezuma, într-o notă uşor comică, ceea ce se întâmplă în interiorul PSD în ultimele săptămâni. Scăpaţi de obligaţia de a-l susţine pe Crin Antonescu în cadrul alegerilor de la toamnă, tot mai mulţi lideri locali social-democraţi îşi manifestă liber dorinţa, şi susţinerea, pentru o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la alegerile prezindeţiale.

Pesediştii au suficiente motive pentru a spera ca, după 10 ani, partidul lor să dea din nou Preşedintele României. Cu Victor Ponta la conducerea Guvernului, România a înregistrat rezultate bune din punct de vedere economic, au fost întreprinse măsuri sociale, iar premierul este cel mai bine plasat politician în toate sondajele de opinie. În acest context, ce pesedist să nu-şi dorească un asemenea candidat?

Primul lider social-democrat, care şia exprimat dorinţa unei candidaturi a preşedintelui PSD a fost Miron Mitrea. După ce liberalii au rupt USL, Mitrea a fost urmat şi de alţii, cum ar fi Dumitru Buzatu, Dragoş Benea sau Radu Moldovan. Astăzi, la congresul femeilor social-democrate, a fost limpede că doamnele l-ar dori pe Victor Ponta preşedinte nu doar de partid, ci şi de ţară. Rovana Plumb, Corina Creţu sau Ecaterina Andronescu sunt doar câteva exemple de politiciene PSD care şi-au declarat susţinerea pentru un astfel de demers, dincolo de cele câteva mii de doamne prezente la Sala Palatului.

Pe lângă presiunile venite din interiorul partidului, Ponta este dorit ca preşedinte şi de internauţi. Pe Facebook există o pagină intitulată „Victor Ponta Presedinte” şi care a strâns până acum aproape 6000 de susţinători.

Dar ce spun sondajele că se va întâmpla în cazul în care Ponta va intra la toamnă în cursa pentru Cotroceni? În primul rând, spun că nici un candidat al dreptei nu ar putea să-l învingă. Ponta se bucură în ultimele sondaje de un grad ridicat al încrederii, aflat în stagnare, în timp ce Antonescu este în cădere liberă. În ceea ce priveşte confruntările în turul doi, singurul care i-ar putea pune probleme actualului premier este Klaus Iohannis, pe care Victor Ponta l-ar învinge cu un scor de 53% la 47%, conform unui sondaj CSCI. Dacă ar ajunge în turul doi alături de Antonescu, Ponta şi-ar permite chiar să renunţe la a mai face campanie electorală, deoarece sondajele arată că l-ar învinge pe preşedintele PNL cu un dramatic 72% la 28%. Până şi MRU are parte de o înfrângere mai demnă, reuşind să strângă în sondaje 43 de procente, în cazul unei confruntări directe cu preşedintele PSD. Aşadar, ideea de a rupe USL pare să nu fi fost cea mai inspirată pentru Crin Antonescu.

Urmează să vedem ce se va întâmpla în continuare. Va prefera Victor Ponta să candideze şi să devină cel mai tânăr preşedinte al României, sau va găsi un candidat suficient de puternic, care să aibă şanse reale şi pe care partidul să îl accepte?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 2014
Catalina
In visele lui
Genul acesta de sondaje ordonate si manipulate de Ponta nu mai sunt credibile decat , poate, pentru tanti Floarea de la coltul satului, cu toate ca tind sa cred ca pana si ea s-a trezit la realitate in legatura cu hramul purtat de actuala putere, mai ales dupa revolta taranilor de la Pungesti, si cazul Rosia Montana. De asemenea ma nelamureste despre ce crestere economica se vorbeste in acest articol, suspect de binevoitor la adresa lui Ponta, cand se stie ca traim cea mai dezastruoasa situatie economica din ultimele decenii, dupa furtul sistematic si indatorarea la maxim a tarii fata de UE.
09 mar, 2014
Csoka
hm
no, asta ne mai lipsește
09 mar, 2014
ciclop
am avea o premiera mondiala: un presedinte plagiator
09 mar, 2014
terec
ponta
pe ponta sa fie votat si tara sa fie aparata de cei 30% dintre cadrele militare care au salariile de merit(soldele de merit), introduse in salarii, de 4 ani, cand vor sa repare aceasta nedreptate?
09 mar, 2014
tomescu
candidatii la presedentie
MIRCEA GEOANA/SORIN OPREESCU ,CRIN LAURENTIU ANTONESCU/POPESCU TARICEANU , CANDIDAT PDL /ELENA UDREA SAU CANDIDAT PMP

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ