Victor Ponta l-ar graţia, dacă ar fi preşedinte: Ce câştigă statul din faptul că Gica Popescu e în închisoare

| 10 mar, 2014

Premierul Victor Ponta afirma ca i s-ar parea normal sa fie aplicate prevederile constitutionale privind gratierea in cazul lui Gheorghe Popescu, condamnat la inchisoare cu executare in Dosarul transferurilor.

Astfel, Ponta a precizat ca l-ar gratia daca ar fi presedintele Romaniei.

"M-a dezgustat ura oarba, stupida, vazuta la unii comentatori, ca sa ajunga toti in inchisori. Ce castiga statul din faptul ca Gica Popescu sta in inchisoare ? (...) Nu stiu ce va face presedintele. Eu stiu ce as face eu, daca as fi presedinte: da, l-as gratia", a spus Ponta, conform RomaniaTv.

El a aratat ca gratierea individuala poate fi acordata daca persoana in cauza se afla la prima fapta penala savarsita, prejudiciul a fost recuperat si exista o anumita recunostinta din partea societatii.

La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminica seara ca este de mic microbist si ca, in calitate de om, ar sustine gratierea lui Gica Popescu. in schimb, a precizat ca, in calitate de vicepremier, nu ar sustine acelasi lucru: "Ca om as face lucrul asta, ca vicepremier, sub nicio forma", a spus Dragnea, potrivit Mediafax, care citeaza B1Tv.

El a spus ca, probabil, presedintele Traian Basescu nu-l va gratia pe Popescu. "Eu as sustine gratierea lui Popescu, e prima fapta, poate a fost impins sa faca, poate nu a stiut ce face. Imi doream sa fie presedintele FRF, aveam multe sperante, a facut o boacana...", a spus Dragnea.

El a aratat ca admite ca acesta a fost condamnat, dar a aratat ca aceasta condamnare a creat emotie: "A creat emotie..eu sunt microbist de mic, am dreptul de opinie ca om, de la trei ani tin cu Rapidul, iar Popescu a fost capitan. Pentru microbisti a fost un soc", a mai spus Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

49 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mar, 2014
ion
Statul castiga o justitie independenta si pentru toti indiferent ca e Presedinte, Primministru, ministru, parlamentar, actor sau fotbalist...
Toti sunt egali in fata legii ,iar legea e lege,nu e tocmeala,legea e sfanta. Vrem o tara ca Germania,dar cu reguli ca in Romania ? Nu se poate ! Gata cu bolsevicii !
23 mar, 2014
REX
Bineanteles ca gandesti asa Poanto , tu ai facut printre altele si o crima si nu faci puscarie !
15 mar, 2014
tiotea Tamara
Ce castiga statul...
Ce castiga statul ,ca sta Gica Popescu la inchisoare? Nimic. Dar ce castiga statul de pe urma celorlalti infractori care au fost incarcerati in inchisorile din Romania? Nimic. Asta inseamna ca toti ar trebui gratiati? Cine este statul? Eu, tu, vecinul de la 2, unchiu Ionica de la tara, etc, etc... Cand cineva nu-si plateste taxele, impozitele pe care le datoreaza, statul pierde bani la buget, cand cineva face evaziuni fiscale, statul pierde bani la buget. Sigur, eu, tu, vecinul de la 2, unchiul Ionica de la tara nu simtim imediat la buzunar, vedem abia mai tarziu ca slariile si pensiile sunt tot mai mici, iar preturile tot mai mari. vedem ca Sanatatea e bolnava, Invatamintul e agramat, Justitia e oarba, surda, muta si oloaga, etc.
Si apoi vine domnul Ponta si ne spune ca el ar face si ar drege...Mai Ponta, da-te-n aia ma-tii de rahat cu ochi! Pe cine aburesti tu, mai plagiatorule?
10 mar, 2014
Nicolle
Ponta un pericol national
Acest guvern nu prezinta niciun proiect clar, este golit de continut fara PNL, este trist pt noi ca nu primim raspunsul la problemele reale!
10 mar, 2014
Geo
Gratiere???
Hotul e hot! Ce daca Gica Popescu a facut performanta, doar suntem egali in drepturi. Daca tot e sa gratiem, hai s-o facem pentru cei care fura ca n-au bani, locuri de munca si fura o gaina sau o paine. Gica Popescu sau ceilalti n-au nici o scuza pentru ceea ce au facut.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ