Dragnea: Am realocat 240 milioane Euro pentru continuarea investiţiilor în 500 de şcoli şi în spitale

| 10 mar, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că a realocat 240 de milioane de Euro pentru continuarea investiţiilor în aproximativ 500 de şcoli şi în spitale, el arătând că autorităţile locale pot depune proiectele pentru a fi evaluate la Ministerul Dezvoltării începând de miercuri.

"Este vorba de realocarea sumei de 240 de milioane de Euro din POS de Transport şi POS de Mediu, din care aproximativ 200 de milioane de Euro vor fi repartizate pentru continuarea şi finalizarea investiţiilor la şcoli, iar 40 de milioane de Euro pentru continuarea investiţiilor la o serie de spitale", a spus Dragnea, conform Mediafax.

El a precizat că data de lansare a acestui program este luni, 10 martie, şi a arătat că începând de miercuri, 12 martie, autorităţile locale pot depune proiecte.

"Vor fi 30 de zile în care vom evalua la minister procedurile de achiziţie folosite la investiţiile respective, pentru a nu exista niciun risc ca ulterior, la control, să apară posibilitatea unor corecţii financiare. Toate proiectele care vor trece de acest filtru vor intra în etapa a doua şi vom semna contractele de finnaţare", a spus Dragnea.

El a arătat că o altă condiţie obligatorie se referă la finalizarea investiţiilor până la 31 decembrie 2015.

Dragnea a spus că nu se vor accepta proiecte cu o valoare mai mică de 500.000 de lei.

Vicepremierul a arătat, de asemenea, că acest proiect constă în finanţarea din bani europeni a unui număr de aproximativ 500 de şcoli, fiind vorba de şantiere începute în vechile guverări, cu mulţi ani în urmă, de toate Guvernele care s-au succedat.

Dragnea a mai spus că prin POR se vor finanţa doar investiţiile în care autoritatea contractantă este primăria sau există o asociere între primărie şi unitatea şcolară.

Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ