Dragnea: Compania chineza Huawei va oferi burse tinerilor romani specialisti in IT

| 21 mar, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat vineri, dupa o intalnire cu CEO-ul companiei Huawei, William Xu, ca 15 tineri romani specialisti in IT vor primi burse din partea producatorului chinez.

"Huawei este o companie care pentru noi prezinta foarte mare importanta. I-am incurajat sa investeasca in continuare in pregatirea profesionala a tinerilor din Romania in domeniul IT. Este extrem de important pentru noi ca numarul celor care capata cunostinte deosebite in acest domeniu sa creasca, pentru ca astfel Romania va deveni o piata extrem de atractiva pentru investitii. Ne-au anuntat ca vor acorda 15 burse pentru studenti foarte buni care sa vina sa se pregateasca in China", a afirmat Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Acesta a adaugat ca discutiile cu reprezentantii companiei chineze au vizat si identificarea unui oras din Romania in care Huawei sa dezvolte un proiect pilot privind siguranta cetateanului.

"Le-am propus sa identifice un oras in care sa dezvolte un proiect pilot pentru un sistem de supraveghere pentru siguranta cetateanului. De asemenea, vrem sa colaboram in domeniul Smart government si Smart City. Eu sper ca ei sa accepte propunerea sa faca aceasta investitie pilot pentru ca toate autoritatile locale din Romania sa inteleaga care este importanta acestui stil de guvernanta locala (...), care te poate ajuta, pe de o parte, sa intervii rapid atunci cand apar situatii care pot pune in pericol siguranta cetateanului, de asemenea, poti interveni in domeniul medical sau in alte domenii. (...) Este un proiect care se poate dezvolta pe e-government, sa usuram inclusiv plata taxelor de catre fiecare cetatean catre primarie sau catre bugetul de stat", a explicat vicepremierul.

La randul sau CEO-ul William Xu a precizat ca Huawei este foarte dispusa sa isi creasca investitiile sale in Romania: "Huawei si-a planificat ca pana in anul 2018 sa creasca numarul angajatilor pe plan local la circa 1.000, dintre care peste 70 la suta vor fi angajati romani, si va oferi in felul acesta tot mai multe locuri de munca in mod direct si indirect".

Tot vineri, Liviu Dragnea a avut o intalnire si cu oficialii companiei ZTE Corporation, iar principala tema de discutie a fost invitarea companiei pentru a face parte dintr-un viitor parc tehnologic pe care are intentia sa il creeze Guvernul roman.

Vicepremierul Liviu Dragnea efectueaza o vizita de lucru in China in perioada 20-26 martie si va avea intalniri la nivel inalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementarii acordurilor semnate in noiembrie anul trecut, in cadrul vizitei la Bucuresti a premierului chinez, Li Keqiang.

Tag-uri: huawei, liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ