Vicepremierul Liviu Dragnea începe joi o vizită de lucru în China

| 20 mar, 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, incepe joi o vizita de lucru in China. Dragnea va conduce o delegatie care, in perioada 20 - 26 martie, va avea intalniri la nivel inalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementarii acordurilor semnate in noiembrie anul trecut, in cadrul vizitei la Bucuresti a premierului chinez, Li Keqiang, anunta Agerpres.

Potrivit MDRAP, vizita delegatiei romane va debuta cu o intalnire, la Hong-Kong, cu C.Y.Leung, seful Executivului Regiunii Administrative Speciale (RAS) Hong-Kong. Vineri, la Shenzhen, sunt programate intrevederi cu reprezentantii unor companii din domeniul comunicatiilor si energiei: ZTE Corporation, Huawei si CGN (China General Nuclear Power Group).

In a doua parte a vizitei, viceprim-ministrul Liviu Dragnea va avea o intalnire cu viceprim-ministrul Republicii Populare Chineze, Zhang Gaoli.

Principalele domenii pentru care au fost programate intrevederi sunt sectorul energetic, transporturile si agricultura.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea conduce Comitetul interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est.

In luna noiembrie 2013, Guvernul roman a primit vizita unei delegatii conduse de premierul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang. Vizita a avut loc in contextul organizarii la Bucuresti a doua evenimente cu rol important in cooperarea dintre cele doua tari, dar si in cooperarea la nivel regional, cu tarile Uniunii Europene: Reuniunea Sefilor de Guvern din China si tarile din Europa Centrala si de Est si Forumul economic si comercial China-tarile ECE.

Romania si China au semnat, la acea data, 13 acte de colaborare in diferite domenii, de la energie nucleara pana la exportul de produse agricole spre China.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ