Victor Ponta – împins de toată lumea să candideze la președinție

| 10 mar, 2014

Unul dintre efectele pe care l-a avut decizia luată de Crin Antonescu de a părăsi USL-ul a fost reprezentat și de începerea unei discuții în PSD legată de nominalizarea unui candidat la alegerile prezidențiale pe care social-democrații să îl susțină.

De mai multe zile, în spațiul public au început să apară informații legate de dezbaterea internă din PSD în legătură cu selecția candidatului partidului pentru Palatul Cotroceni, vineri jurnaliștii de la Gândul publicând un reportaj în care se prezenta opinia mai  multor lideri. Astfel, se pare că în PSD există deja un oarecare consens în jurul ideii că social-democrații trebuie să îl susțină pe premierul Victor Ponta, dar că o decizie finală în acest sens va fi luată după alegerile europarlamentare. De asemnea, mai mulți lideri PSD au declarat pentru Gândul că îl sprijină pe Victor Ponta și că așteptă ca acesta să ia o decizie cât mai curând.

Sâmbătă, acestor susținători interni li s-a alăturat și liderul PC Daniel Constantin, care, fiind invitat la reuniunea Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, le-a îndemnat pe acestea să îl convingă pe Victor Ponta să candideze la Președinția României. Mai în glumă, mai în serios, liderul conservator a reușit să sintetizeze o opinie din ce în ce mai răspândită nu doar în interiorul PSD ci și printre români, aceea că Victor Ponta trebuie lămurit să candideze. La finalul întâlnirii, premierul a admis pentru prima dată că intenționează să candideze la prezidenţiale, dar că va da un răspuns afirmativ acestei cereri doar dacă se va afla pe primul loc în sondajele realizate de PSD în lunile următoare.

Presiunea exercitată zilele acestea asupra lui Victor Ponta este însă perfect normală, dacă avem în vedere performanțele sale în calitate de prim-ministru, modul eficient în care a condus România văzându-se în evoluția pozitivă a economiei. De asemnea, liderul social-democrat continuă să fie politicianul aflat pe primul loc la capitolul încredere publică, deși ocupă de aproape doi ani funcția de premier și o erodare în sondaje ar fi reprezentat un lucru normal. Acest trend s-a datorat în mare parte și modului în care liderul PSD s-a concentrat în ultimele luni pe înfăptuirea actului guvernării și a evitat să răspundă atacurilor îndreptate asupra sa atât de Traian Băsescu cât și de Crin Antonescu. Din toate aceste puncte de vedere, Victor Ponta reprezită poate cea mai bună șansă la o schimbarea reală în ceea ce înseamnă conducerea politică a României.

În decembrie, Traian Băsescu va părăsi Palatul Cotroceni, lăsând o moștenire grea celui care îl va înlocui. După aproape zece ani de crize politice continue, oamenii s-au săturat și vor un altfel de politician în fruntea țării. Din acest punct de vedere, Crin Antonescu nu reprezintă o opțiune viabilă, din moment ce comportamentul său este similar cu cel al lui Traian Băsescu. Pe de altă parte, dacă Victor Ponta le-a dovedit ceva românilor, atunci liderul PSD a arătat că politica se poate face și altfel decât cu eterne conflicte și scandaluri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 mar, 2014
alexa gavril bale
cipriap pupincurist
ma hahalera , vezi tu in maimutoiul incult si mistocar un presedinte bun?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ