PNL – știrb

| 15 dec, 2013

Propunerea înaintată de conducerea PNL pentru portofoliul de la Cultură, în locul fostului ministru Daniel Barbu, scoate la iveală o problemă mai veche a liberalilor: lipsa de oameni specializați pentru domeniile pe care le ocupă.

O bună parte dintre propunerile din ultima perioadă pe care PNL le-a făcut în locul miniștrilor demisionari sau demiși au fost forțate și câteodată nepotrivite, dacă judecăm din punctul de vedere al background-ului fiecăruia.

Nici cea mai recentă propunere – deputatul PNL Gigel Știrbu pentru postul de Ministru al Culturii – nu excelează la vreun capitol din domeniul peste care vrea să fie șef. Deși în prezent este președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, iar în trecut a fost secretar de stat la Ministerul Culturii, competențele sale nu par să-l recomande pentru acest post. Singurul „merit” vizibil la acest moment al liberalului propus la Cultură este că a reușit, într-un timp record, să devină cunoscut. Greșeala gramaticală pe care a comis-o la momentul replicii către Andrei Pleșu („mulţumesc părinţilor de numele CARE mi l-au dat”) a reușit să îngroape toți anii lucrați în domeniu și să-l scoată din anonimat într-un mod nefavorabil.

Contradicția lui Gigel Știrbu cu funcția la care aspiră este acum în mintea tuturor celor care au auzit replica neinspirată.

Electoratul PNL nu poate să nu se întrebe: Nu exista un liberal mai potrivit decât Gigel Știrbu pentru această funcție? E Gigel Știrbu cel mai bun liberal care poate conduce domeniul culturii din România? Răspunsurile contează mai puțin acum, odată ce propunerea a fost deja făcută și asumată în unanimitate de către conducerea partidului. Dar impresia generală care rămâne este aceea a unui PNL știrbit de specialiști și de oameni de cultură – acesta fiind, în fond, un domeniu guvernamental asumat prin excelență de către Partidul Național Liberal.

Dacă vor să-și rezolve această problemă cronică, liberalii sunt obligați fie să scoată în față noi oameni de valoare, specializați pe domenii, fie să înceapă să atragă noi membri din rândul elitelor profesionale din România. În caz contrar, electoratul PNL va începe să se simtă tot mai mult lăsat în ofsaid de un partid care le promitea un nivel mai elevat față de restul scenei politice.

Deocamdată, premierul Victor Ponta nu s-a pronunțat pe marginea propunerii de ministru a liberalilor, însă până acum nu au existat astfel de refuzuri în interiorul USL. Este foarte probabil ca Gigel Știrbu să fie numit la Cultură, iar PNL să devină astfel un partid chiar mai știrbit de oameni de valoare în ochii electoratului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ