Crin Antonescu despre legea amnistiei: Premierul a avut o idee stupidă

| 15 dec, 2013

Crin Antonescu a lansat o serie de critici dure la adresa colegului de alianţă, Victor Ponta, în ultima ședință a conducerii PNL. Liderul liberalilor susține că i-a atras atenția premierului Victor Ponta, copreședintele USL, asupra consecințelor adoptării unei legi a amnistiei.

Potrivit unei stenograme, publicată de pesurse.ro, la vârful USL se știa despre legea amnistiei şi graţieii şi despre legea de modificare a Codului penal.

Crin Antonescu spune că premierul a avut "o idee stupidă" în a promova în Parlament legea amnistiei, iar iniţiativa PSD de modificare a Codului Penal a fost "o prostie maximă". Declaraţiile au fost făcute de preşedintele PNL vineri, în faţa colegilor de partid. Liderul PNL afirmă, potrivit înregistrări publicate de pesurse.ro, că i-a spus premierului Ponta că liberalii nu susţin legea aministiei, dar că preşedintele PSD, deşi plecat din ţară, a insistat pentru adoptarea ei.

"Am avut luni o întâlnire cu primul ministru la care a participat şi domnul Dragnea şi domnul Chitoiu, discuţie care a vizat două subiecte. 1.Legea amnistiei şi 2.Legea minelor. (...) La cealaltă lege, (n.a. Proiectul de lege privind amnistia şi graţierea) amnistie i-am spus limpede primului ministru că deşi există motive, rațiuni pentru a discuta serios despre o lege a amnistiei eu nu cred că acest lucru trebuie făcut în fugă în condiţiile în care primul ministru nu e în ţară şi în condiţiile în care nu există un aviz al Ministerului Justiţiei. Noi nu suntem de acord pentru că există riscul de a fi folosită propagandistic o astfel de lege este enorm având în vedere că printre posibilii beneficiari ai unei asemenea legi ar fi un Adrian Năstase sau domnul Voiculescu, domnul Fenechiu de la noi. Deci, ori facem o lege care să poată fi prezentată şi apărată în faţa opiniei publice, lege pe care să ne-o asumăm cu toţii ori dacă nu noi nu suntem de acord pentru că există riscul de a se folsi propagandistic o astfel de lege este enorm având în vedere că printre posibilii beneficiari ai unei asemenea legi ar fi un Adrian Năstase, un Voiculescu, domnul Fenechiu de la noi, domnul Nichita, domnul Dragnea problema având în vedere că intră Voiculescu, Fenechiu de la noi, Dragnea şi alţii deşi cu toţii avem opiniile noastre despre cum aceşti oameni au ajuns să fie condamnaţi", a declarat Antonescu, potrivit stenogramei publicate de pesurse.ro, citate de RomâniaTv.net.

În fața colegilor din conducerea PNL, Crin Antonescu a criticat răspunsul primit de la Victor Ponta.

"Premierul a insistat pornind de la aceeași idee cu care a insistat și în cazul Roșia Montană, o idee stupidă și anume că se poate foarte bine ca dânsul să spună că nu e de acord, că anumiți miniștri sa spună că nu e bine, că eu ca lider politic din anumite rațiuni nu sunt de acord, dar, ce să vezi, în Parlament trece legea", a afirmat Crin Antonescu.

Președintele PNL spune că nu a discutat cu premierul despre modificările aduse Codului Penal.

"Nu am discutat nimic despre Codul Penal cu premierul. Am discutat despre Codul Penal cu George Scutaru destul de în treacăt şi asta a fost, dar am vorbit apoi cu mai mulţi din dumneavoastră despre schimbările de regim.", mai spune Antonescu.

Şeful PNL a explicat că, dacă un anumit set de infracţiuni sunt asociate doar cu funcţionarii publici, e în regulă pentru că demnitarii nu sunt funcţionari publici, dar nu trebuie că aceștia să rămână în afara unei forme de răspundere.

"Să reglementăm pentru demnitari mai ales într-o ţară în care există atâta confuzia şi convingerea publică puternică ca toţi politicienii sunt nişte bandiţi", arată liderul PNL.

Codul Penal a fost modificat, marți, de Parlament, iar senatorii și deputații vor beneficia de imunitate în fața acțiunilor DNA și ANI. Legea amnistiei a fost retrasă de pe ordinea de zi în urma presiunilor PDL și PNL și va fi supusă votului marți.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ