Poarta spre IAD a fost descoperită. Oamenii de ştiinţă sunt uluiţi

| 25 dec, 2013

Suna a film horror, insa un grup de oameni de stiinta din Italia sustin ca au descoperit poarta spre imparatia lui Pluto (n.r. Hades in mitologia greaca), zeul roman al Infernului. Anuntul a fost facut luna trecuta, la o conferinta in Turcia. Informatia a fost preluata si de canalul Discovery News.

Francesco D'Andria, profesor de arheologie clasica la Universitatea din Salento, Italia, a fost liderul echipei care a facut descoperirea. D'Andria a facut ani de-a randul sapaturi in zona Hierapoli din Turcia, parte a patrimoniului UNESCO.

Profesorul D'Andria a declarat pentru Discovery News ca a folosit mitologia antica greco-romana in cercetarea care a dus la descoperirea portii spre Infern.

"Am gasit poarta lui Pluto reconstituind ruta unui izvor termal. Indr-adevar, izvoarele Pamukkale, care duc la formarea faimoaselor terase din travertin (n.r. tuf calcaros, alb-cenusiu, care se poate lustrui ca marmura) , isi au originea in aceasta pestera", a declarant cercetatorul italian.

Cicero sau geograful grec Strabo au mentionat in scrierile lor poarta spre Infern, localizand-o in Turcia, informeaza Discovery News, citat de Yahoo News. Pana acum insa, nimeni nu a reusit sa o gaseasca.

"Acest spatiu este plin de vapori, atat de densi incat cu greu poti vedea pamantul. Orice animal care intra aici se intalneste pe loc cu moartea. Am eliberat inauntru vrabii, care si-au dat ultima suflare pe loc", scria Strabo (64 i.Hr. – 24 i.Hr.).

Portalul spre lumea de dincolo pare si astazi la fel de toxic. "Am observant proprietatile letale ale pesterii in timpul sapaturilor. Mai multe pasari au murit dupa ce s-au apropiat de intrare, omorate instant de aburii cu dioxid de carbon", a spus D'Andria.

Potrivit Discovery News, aburii emana din pestera de sub poarta, decorata cu coloane inscriptionate cu mesaje pentru zeul Infernului Pluto. Grupul de oameni de stiinta italieni a mai descoperit si ruinele unui templu deasupra pesterii. Francesco D'Andria lucreaza acum la reconstructia digitala a templului.

In mod uimitor, aceasta nu este singura poarta spre lumea de dincolo. In desertul Karakum din Turkmenistan, scrie Daily Mail, exista o groapa care arde de mai bine de 40 de ani. Geologii care au studiat zona si au gasit un zacamant de gaz natural i-au dat foc, in speranta ca acesta se va consuma. Flacarile ard de atunci neincetat, fapt care i-a determinat pe localnici sa boteze locul "poarta spre Iad".

Geologii sovietici, autorii sapaturilor ce intentionau sa plaseze o sonda aici in 1971, au lovit o pestrea plina cu gaz natural. La nivelul solului s-a produs prabusrea instalatiilor de foraj, lasand un crater de 70 de metri in diametru. Temandu-se ca s-ar putea scurge gaze otravitoare pentru oameni, specialistii s-au hotarat sa aprinda gazul. Ipoteza acestora prevedea ca in cateva zile combustibilul sa arda in totalitate, dar gazul alimenteaza incendiul si astazi. Focul emite o stralucire aurie, vizibila de la cateva mile distanta. Locatia se aflla la aproximativ 260 de kilometri nord de Ashgabat, capitala Turkmenistanului.

Conducerea statului a vizitat site-ul si a hotarat lichidarea incendiului, lucru neintamplat pana acum. Zona cuprinsa intre Marea Caspica, raul Kyzyl desertul Kum este bogata in resurse de ulei si gaze naturale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

18 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 dec, 2013
Nic
'...resurse de ulei si gaze naturale'
Mai atenti la traduceri: ce e aia zona bogata in 'resurse de ulei'?
Textul pe care l-ati plagiat (Ponta sa traiasca, nimeni nu plagiaza mai bine ca el) probabil continea cuvantul 'oil' care inseamna petrol in limba romana in contextul in care e asociat cu 'gaze naturale'; clar?
27 dec, 2013
Claudiu
Daca cititi Biblia,veti descoperi unde se afla raiul si iadul.
29 ian, 2014
pilu
biblia..
Numai un handicapat ca tine poate sa gasesca toate raspunsurile in Biblie. Nu as vrea sa fiu in locul tau pentru ca esti deja limitat, si asa vei ramane toata viata.
27 dec, 2013
mirela
• Iti oferim 6$ la inregistrare!
• Poti face Bani oriunde te-ai afla!
• Primesti Bani sa vizualizezi reclame!
• Beneficiezi de Mega Avantaje oferite de Brand-uri cunoscute, doar prin intermediul platformei MailDirect!
• Primesti cumulat Bani si Beneficii Unice!
• Esti propriul tau sef!
• Acces la contul tau oricand, in timp real!
• Castigi bani pasiv, de pe urma echipei tale!
• Nu este necesar sa instalezi ceva pe calculatorul tau!
ESTE SIMPLU: intrati pe link-ul de mai jos si inscrieti-va,e gratis,iar apoi spor la profit!

http://www.maildirect.ro/inregistrare/7ace028cacd49874162c7b27a7e97a59
27 dec, 2013
Morosan
sunt curioasa ce trebuie facut pentru a beneficiat de castiguri, stiu ca nimic nu vine fara munca
28 dec, 2013
Ion Toader
Mirela...
Nu am inteles mare lucru.Poti fi mai explicita?Comentariul meu nu poate fi considerat ,,Inregistrare" .
28 dec, 2013
titi bantas
bani
sa speram atat ne-a ramas
27 dec, 2013
dan
Atunci aruncati-va in ea daca ati cautat-o noi ,.. vrem sa ramanem pe-aici
26 dec, 2013
Medina
Religia a aparut cand primul ticalos a intalnit pe primul om pios , credul, fraier sau fricos .Preotul -o chizda cu patrafir.
Religia - O Sinistra farsa, O Axa a Raului , Cutia Pandorei , Gaura Neagra a Istoriei ,Doua mii de ani de Razboaie, de Cruciade, de Boli fizice si mintale , de Inchizitie crestina .
Emil Cioran despre crestinism : "Doamne, fara tine sunt nebun si cu tine-nebunesc "
27 dec, 2013
iulian cezar petcu
Vad ca toti prostii isi dau cu pararea, unii chiar folosesc cuvintele lui Emil cioran.Pai mai imbecilule(o) Cioran spune ca sunt nebun fara tine aici cred ca ai inteles si ca inebuneste aici trebuie sa-ti explic adica nu stie datorita liberului arbitru ce sa aleaga intre lumea desarta materiala si cea spirituala.
30 ian, 2014
el. grig.
Religia
Da, la prima vedere, mesajul tau contine o parte din adevar. Dar, ma intreb ,daca tu cunosti toate lucrurile, daca ai , intr-adevar ,posibilitatea sa stii intregul Adevar. Atunci, spune-ne si noua:Care este Adevarul? Ceea ce ai spus tu, este un mod trivial de a privi problema.
Sau esti doar o persoana careia ii place sa socheze. Limbajul tau este suburban, si problemele la care te referi, sunt privite prin prisma unui ins care are numai trup. Minte si spirit- imi pare rau, iti lipsesc. Nimeni nu are voie sa arunce cu vorbe, la intamplare. Nu poti sa negi , ceea ce nu cunosti. Si, mai intai de toate-"Cunoaste-te pe tine insuti".Si apoi ,poti sa indraznesti sa spui lumii intregi, ce ai descoperit.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ