”Poliția Animalelor” ar putea fi înființată și în România, chiar în acest an

| 29 apr, 2014

Instituția ”Poliția Animalelor” ar putea fi creată și în România, chiar în acest an, ca o direcţie specială în subordinea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), iar cei care vor lucra aici vor fi medici, tehnicieni veterinari sau oameni care au calificare în domeniu, potrivit unui interviu acordat Agerpres de directorul ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Astfel, Poliția Animalelor ar urma să aibă o direcţie centrală şi o structură la nivel de judeţ, iar pe fiecare direcţie judeţeană ar urma să lucreze aproximativ 7 persoane.

"Am prins în Hotărârea de Guvern de reorganizare a ANSVSA şi ‘Poliţia animalelor’. Vrem să fie o direcţie foarte prezentă în ceea ce priveşte condiţiile de bunăstare ale animalelor şi nu vorbesc numai de câinii fără stăpân, ci de toate animale, cele din fermă, din gospodăriile populaţiei sau animalele care se folosesc la circ. Noi vom face cu inspectorii noştri controalele pe bunăstare, iar controalele pe reclamaţii, unde vor fi întocmite dosare penale sau date amenzi, le vom face cu Poliţia pentru a nu ne depăşi atribuţiile.

Poliţia Animalelor’ va fi o direcţie specială în autoritate cu câte o structură în fiecare judeţ, unde, pentru început vor lucra 1-2 oameni, iar ulterior structura va cuprinde în jur de 7 oameni, ceea ce înseamnă peste 300 de inspectori veterinari. Încercăm să susţinem financiar această direcţie din surse proprii şi estimăm că va apărea odată cu actul normativ de reorganizarea instituţiei veterinare.

Poliţia Animalelor nu va avea atribuţii noi faţă de cele pe care le are în prezent ANSVSA în ceea ce priveşte bunăstarea animalelor, însă va funcţiona ca o structură specializată pentru protejarea acestora. Poliţia Animalelor ar urma să aplice Legea privind protecţia animalelor (Legea 205/2004, modificată prin Legea 9/2008), Legea privind câinii fără stăpân (Legea 258/2013 pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001) precum şi Regulamentul (CE) nr. 1/2005 privind protecţia animalelor în timpul transportului".

În 2012, ANSVSA a avut cheltuieli de 610.443,490 lei, dintre care salariile au însemnat 168.385,981 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ